FOTO VIDEO Inundatii dupa o furtuna puternica in Apuseni. Situatie dramatica in comuna Ponor: "A fost nevoie sa tragem clopotele la biserica"

FOTO VIDEO Inundatii dupa o furtuna puternica in Apuseni. Situatie dramatica in comuna Ponor:

Salciua - Dumesti - Valea Poieni este avariat- DC 130 zona Huda lui Papara drum avariat, se intervine cu un buldoexcsvator de catre SVSU Salciua- in zona Dealul Caselor - 3 case si un beci inundat - intervine SVSU Salciua cu motopompe.Ponor:- DC62- zona dupa Deal - drum colmatat si avariat pe 4 km- drum vicinal zona Vale in Jos drum avariat pe 4,5 km- DJ 107 km 40 zona loc.

acum 60 luni (21 Jun 2017)

Drumuri si gospodarii distruse. A fost nevoie sa tragem clopotele la biserica altfel era mai rau, Cu siguranta era mai rau. E o ispita pentru noi", spune Liviu Dumbrava, preotul din satul Vale in Jos, intr-o postare publicata pe Facebook.

Efectele negative ale furtunii puternice din Apuseni s-au manifestat si in satul Brazesti din orasul Baia de Aries, precum si in comunele Salciua si Stremt. Efectele furtunii, potrivit datelor transmise de ISU Alba:Salciua: - DJ 750C intre loc Salciua - Ponor drum impracticabil pe 4-5 km- DC 130 A intre loc. Salciua - Dumesti - Valea Poieni este avariat- DC 130 zona Huda lui Papara drum avariat, se intervine cu un buldoexcsvator de catre SVSU Salciua- in zona Dealul Caselor - 3 case si un beci inundat - intervine SVSU Salciua cu motopompe.Ponor:- DC62- zona dupa Deal - drum colmatat si avariat pe 4 km- drum vicinal zona Vale in Jos drum avariat pe 4,5 km- DJ 107 km 40 zona loc. Geogel drum rupt pe aprox 15-20 m ( e poate ocoli pe langa drum),- DC 106 - loc. Geogel, pe aprox 5 km drum colmstat si avariat- au fost inundate 30 - 40 de curti, gradini si o casa - apa s-a retras, cetatenii au intervenit.

Pana la ora 17.20, in Alba a fost Cod Portocaliu de furtuna la Baia de Aries, Zlatna, Bucium, Cricau, Galda de Jos, Intregalde, Livezile, Lupsa, Mogos, Ocolis, Ponor, Posaga, Ramet, Rimetea, Salciua si Stremt. Potrivit meteorologilor, au fost asteptate ploi torentiale care au depasit 40-50 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, care au luat aspect de vijelie grindina de dimensiuni medii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro