FOTO + VIDEO. Incercarea disperata a mii de imigranti de a intra prin Eurotunel in Marea Britanie

Tunelul de sub Canalul Manecii la intrarea dinspre Franța a fost luat cu asalt de aproximativ 2.200 de imigranți clandestini, in noaptea de luni spre marți. Franța suplimentează măsurile de securitate Autorităţile franceze au trimis incă 120 de agenţi de poliţie la intrarea in tunelul care trece pe sub Canalul Manecii, in ultimele zile aproape 3.500 de imigranți au incercat să ajungă ilegal in Anglia, potrivit BBC News Online.

acum 58 luni (30 Jul 2015)

Tunelul de sub Canalul Manecii la intrarea dinspre Franța a fost luat cu asalt de aproximativ 2.200 de imigranți clandestini, in noaptea de luni spre marți. Imigranții au incercat să se agațe de trenurile care mergeau in Marea Britanie, potrivit BBC News. Cați imigranți ilegali au fost reținuți la graniță

Imigranţii au pătruns in partea franceză a Eurotunelului, in zona Calais, şi au incercat să urce din mers in trenurile de marfă sau de pasageri care mergeau spre Marea Britanie.

Autoritățile franceze au precizat că acesta a fost cel mai mare incident de acest gen din istoria Eurotunelului construit pe sub Canalul Manecii, intre Franţa şi Marea Britanie.

Sursă video: Daily Mail

In ultimele luni, la intrarea din Franţa in Eurotunel au avut loc numeroase incidente de acest fel, in contextul numărului mare de imigranţi extracomunitari, care nu au voie să intre in Marea Britanie.

Franța suplimentează măsurile de securitate

Autorităţile franceze au trimis incă 120 de agenţi de poliţie la intrarea in tunelul care trece pe sub Canalul Manecii, in ultimele zile aproape 3.500 de imigranți au incercat să ajungă ilegal in Anglia, potrivit BBC News Online.

Trenurile circulă cu viteza de 30-40 de kilometri pe oră la plecarea din Franţa, in zona intrării in Eurotunel, iar mulţi imigranţi incearcă să urce in trenuri din mers, riscandu-şi vieţile pentru a ajunge in Marea Britanie. Ce s-a intamplat

Totodată, Marea Britanie a fost de acord să acorde incă 10 milioane de dolari pentru a spori securitatea de la Canalul Manecii din Calais, a explicat ministra Theresa May.

Reacția premierului David Cameron

Premierul Marii Britanii, plecat intr-o vizită in Singapore, a arătat că ii pare rău pentru oamenii care ii fac concediul in Calais.

Totuși, colegii lui Cameron din Guvern nu au fost la fel de optimiști. Ceea ce ar trebui să f... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro