FOTO + VIDEO. Incendiu la o fabrica de mobila din Balotesti. Focul s-a extins pe aproximativ 7.000 mp. ISU: Populatia e sfatuita sa ramana in locuinte. Fumul nu se mai propaga vertical, ci aleatoriu, din cauza vantului. Arafat: Nu sunt persoane moarte sau

Un incendiu a izbucnit, marti seara, la un depozit de mobila din localitatea Balotesti, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti Ilfov. Acesta a afectat hala de productie pe o suprafata de 1.000 de metri patrati, in care se aflau depozitate circa 4.000 de viori, un compresor electric, unelte si motoare electrice de lucru, acoperisul halei de productie si acoperisul sectiei de depozitare a materiei prime, pe o suprafata de circa 3.720 de metri patrati. Un incendiu a izbucnit la un depozit de mobila din cartierul bucurestean, Andronache (sectorul 2), se pare, de la un scurt circuit al instalatiei electrice dintr-unul din depozitele in care se aflau articole de papetarie. Un incendiu a izbucnit la fosta fabrica de mobila Mopal din municipiul Bistrita, unde se efectuau lucrari de dezafectare a instalatiilor metalice, dupa ce in urma cu 48 de ore pompierii intervenisera la stingerea unui alt incendiu, in acelasi loc.

acum 83 luni (27 Jun 2017)

Un incendiu a izbucnit, marti seara, la un depozit de mobila din localitatea Balotesti, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti Ilfov. Vom primi din partea ANM informare in legatura cu norul de fum.

21.30: Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat, la Digi24, ca sunt cel putin doua depozite, cu o suprafata de peste 7.000mp. In starea de ardere cea mai intensa, flacarile depaseau si 10-15 cm", a spus el.

21.20: Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, pentru Agerpres, ca nu sunt persoane decedate sau ranite in incendiul care a izbucnit marti dupa-amiaza la Balotesti. Asta este informatia pe care o avem si de la colegii de la fata locului", a spus Arafat.

20.51: Potrivit purtatorului de cuvant al ISU, Daniel Vasile, locuintele se afla la aproximativ 300 metri.

- sa inchida usile si ferestrele locuintelor pentru evitarea patrunderii fumului generat de incendiu;

- sa paraseasca zona de manifestare si sa dentifice locurile sigure, aerisite.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, a precizat ca au fost trimise sape autospecile si o autoscara, pentru a stinge incendiul care a cuprins doua depozite.

Exista posibilitati de propagare la alte spatii de depozitare.

Incendiul se vede de la Aeroportul Otopeni.

In ultimii sapte ani, mai multe fabrici de mobila si cherestea au fost cuprinse de flacari, potrivit Agerpres. Un incendiu de proportii a izbucnit la sectia de la Toplita a fabricii de viori din Reghin. Acesta a afectat hala de productie pe o suprafata de 1.000 de metri patrati, in care se aflau depozitate circa 4.000 de viori, un compresor electric, unelte si motoare electrice de lucru, acoperisul halei de productie si acoperisul sectiei de depozitare a materiei prime, pe o suprafata de circa 3.720 de metri patrati. Pompieri au stabilit ca incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro