FOTO VIDEO Inca o fotografie ciudata realizata de Curiosity pe Marte. Detaliile sunt cu adevarat surprinzatoare

FOTO VIDEO Inca o fotografie ciudata realizata de Curiosity pe Marte. Detaliile sunt cu adevarat surprinzatoare

Roverul Curiosity, care a asolizat pe Marte in 2012, transmite spre Pamant la sfarsitul fiecarei zile martiene datele pe care le-a adunat in ultimele 24 de ore si 39 de minute (durata unei zile martiene). De data aceasta, utilizatorul YouTube UFOvni2012 s-a folosit de o astfel de imagine si a publicat pe canalul sau o varianta marita care a devenit virala, fiind vizualizata de peste 700.000 de ori.

acum 106 luni (8 Aug 2015)

Roverul Curiosity, care a asolizat pe Marte in 2012, transmite spre Pamant la sfarsitul fiecarei zile martiene datele pe care le-a adunat in ultimele 24 de ore si 39 de minute (durata unei zile martiene). Printre aceste date se numara si fotografii de inalta rezolutie, realizate cu ajutorul camerei Mastcam.

De data aceasta, utilizatorul YouTube UFOvni2012 s-a folosit de o astfel de imagine si a publicat pe canalul sau o varianta marita care a devenit virala, fiind vizualizata de peste 700.000 de ori. Potrivit acestuia, fotografia NASA ar infatisa "o femeie de origine extraterestra care pare sa mearga pe suprafata planetei rosii", scrie Inquisitr.com.

Alti internauti cred ca ar fi vorba, de fapt, de o statuie. Oricum, o statuie atat de mica s-ar fi erodat foarte repede, deci sunt mai multe sanse sa fie vorba de o fiinta vie. De asemenea, pare sa se uite in directia roverului Curiosity...", a scris un user. Imaginea a fost surprinsa de roverul Curiosity in luna iulie a acestui an si infatiseaza o formatiune stancoasa. "Cei care mi le trimit sunt, in general, destul de incantati si sustin frecvent ca in imagini apare CEVA ce nu te-ai astepta sa gasesti pe suprafata Planetei Rosii. De obicei - cred ei - e vorba de vreun fel de animal, dar ocazional oamenii vad in acele imagini si obiecte mai ciudate, cum ar fi parti de automobile.

Shostak a completat ca in cazul acestor fotografii e vorba, de fapt, despre pareidolia, un fenomen psihologic definit ca o iluzie sau o intepretare gresita, care consta in perceperea unor stimuli externi ca fiind semnificativi si interpretati drept obiecte familiare, cunoscute. De cele mai multe ori stimulii perceputi sunt vagi, aleatorii si obscuri, dar observatorul extern ii percepe ca fiind clari, distincti si precisi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro