FOTO VIDEO In toamna se va circula pe autostrada de la Aiud la Turda. A fost rezolvat si ultimul obstacol pe lotul 4

FOTO VIDEO In toamna se va circula pe autostrada de la Aiud la Turda. A fost rezolvat si ultimul obstacol pe lotul 4

In afara de punctul sensibil de la Stejeris, alte obstacole ce au stat in calea constructorului pe ultimii 16 km din A10 au fost mutarile celor 7 stalpi de inalta tensiune aflati chiar pe traseul lotului, un demers greoi care, insumat, a determinat intarzieri de mai bine de 1 an de zile.

acum 38 luni (14 Jul 2017)

"Constructorul este aproape de finalizarea lucrarilor pe zone extinse ale autostrazii. Informatiile primite pe surse de pe loturile 4 (Porr) si 3 (Tirrena Scavi) ale A10 ne dau sperante ca in luna octombrie 2017 vom putea circula pe autostrada intre nod Turda si nod Aiud, o distanta de aproximativ 25 km. Distanta de 3,75 km dintre nodul Aiud si limita cu lotul 2 (un fel de centura a orasului Aiud) va putea fi folosita abia in momentul finalizarii lotului 2 (Aktor)", sustin reprezentantii Asociatiei Pro Infrastructura, care monitorizeaza derularea lucrarilor. Durata de executie a lucrarilor este de sase luni. De asemenea, autorizatia de constructie este valabila pe toata durata implementarii proiectului, pana la finalizarea lucrarilor, cu conditia inceperii executiei lucrarilor in termen de 12 luni de la data emiterii. Terenul a inceput sa alunece si sa se scufunde in lacul din apropiere, astfel incat constructia a fost blocata pentru a fi cautata o noua varianta de lucru. Constructorul a gasit o noua solutie tehnica, care a fost aprobata la nivelul CNAIR si care consta in realizarea a circa 500 de stalpi de beton pana la adancimi cuprinse intre 10 si 20 de metri, pe o distanta de 300 de metri.

In afara de punctul sensibil de la Stejeris, alte obstacole ce au stat in calea constructorului pe ultimii 16 km din A10 au fost mutarile celor 7 stalpi de inalta tensiune aflati chiar pe traseul lotului, un demers greoi care, insumat, a determinat intarzieri de mai bine de 1 an de zile. Tot pe lotul 4 al autostrazii sunt in curs de realizare doua spatii de servicii, precum si un Centru de Intretinere si Coordonare ce va functiona la km 61+300, in zona Dumbrava. Tot aici se va gasi si o iesire de urgenta de pe autostrada.

Pe traseul tronsonului se afla 30 de poduri, din care un viaduct lung de 240 de metri la km 66+030, 30 de podete metalice si un nod rutier important la Turda. Nodul de la Turda este prevazut cu 6 bretele si va face jonctiunea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro