FOTO VIDEO Imagini aeriene spectaculoase cu lotul 3 al Autostrazii Sebes - Turda, singurul care va fi gata la timp

FOTO VIDEO Imagini aeriene spectaculoase cu lotul 3 al Autostrazii Sebes - Turda, singurul care va fi gata la timp

"Constructorul, Tirrena Scavi, a asternut stratul final de asfalt (stratul de uzura) pe aproximativ 5,5 km (pe ambele sensuri) din cei 12,45 km cat este lungimea acestui lot. Nod rutier pe traseul lotului 3 Pe traseul lotului 3 mai exista un viaduct in lungime de 400 de metri, in total fiind construite 9 poduri, doua pasaje la cele doua noduri rutiere, la Aiud, respectiv Unirea (Decea), plus 7 structuri casetate pentru drumurile locale, 37 de podete prefabricate din beton.

acum 36 luni (12 Jul 2017)

"Constructorul, Tirrena Scavi, a asternut stratul final de asfalt (stratul de uzura) pe aproximativ 5,5 km (pe ambele sensuri) din cei 12,45 km cat este lungimea acestui lot. Probabil ca in curand vom vedea si marcajele si indicatoarele rutiere, semne clare ca lucrarile se apropie de final", sustin reprezentantii Asociatiei Pro Infrastructura, care monitorizeaza modul de derulare a lucrarilor. Ritmul de lucru este de circa 1 kilometru de asfalt pe zi. Viaductul din zona Gambas peste raul Mures este cel mai lung de pe traseul A10 si poate fi considerat totodata cea mai spectaculoasa lucrare de pe traseu, mai ales ca trece printr-o zona cu peisaje incantatoare. Ca si particularitate, constructorul a ales pentru viaduct o structura dintr-un otel special, cu proprietati speciale de a-si crea propria crusta de protectie, un fel de patina naturala, aspect care i-ar putea determina pe nespecialisti sa afirme ca podul e ruginit.

Nod rutier pe traseul lotului 3 Pe traseul lotului 3 mai exista un viaduct in lungime de 400 de metri, in total fiind construite 9 poduri, doua pasaje la cele doua noduri rutiere, la Aiud, respectiv Unirea (Decea), plus 7 structuri casetate pentru drumurile locale, 37 de podete prefabricate din beton. De asemenea, constructorul a fost obligat prin proiect sa construiasca 10 podete metalice biopermeabile care sa permita animalelor sa-si croiasca drum intre cele doua zone naturale protejate pe care le strabate lotul 3.

Pe acest tronson sunt doua noduri rutiere, inclusiv bretele de acces, la Aiud (km 44+700) si Unirea (km 53+200). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro