FOTO VIDEO Forta bruta impresionanta a unei masini de raliu. Cum sapa o groapa de 20 de centimetri in macadam

FOTO VIDEO Forta bruta impresionanta a unei masini de raliu. Cum sapa o groapa de 20 de centimetri in macadam

Vizionarea pe viu a unei probe de raliu poate fi o experienta neasteptat de intensa. Francois Delecour pe o portiune de maxima viteza la Raliul Iasului La Iasi, raliul din acest an a fost castigat de Edwin Keleti, urmat la doar cinci secunde distanta, dupa 121 de kilometri de probe speciale, de catre Dan Girtofan.

acum 114 luni (9 Sep 2014)

Vizionarea pe viu a unei probe de raliu poate fi o experienta neasteptat de intensa. Daca nu pleci de la ideea preconceputa ca-s "doar niste masini care trec repede pe langa tine. Ce-i asa interesant?", poti afla ca forta bruta emanata de o masina de raliu este cu mult mai impresionanta decat ar putea aparea la televizor.

Mai trebuie sa fii dispus sa te acoperi intr-un strat dens de praf timp de doua-trei ore si sa-ti risti "sculele" de filmat sau fotografiat din cauza pietrele aruncate de sub masini cu o viteza fantastica.

La Iasi, raliul se desfasoara pe macadam, pe drumuri forestiere trasate prin paduri, pe portiuni drepte extrem de lungi, pe care se ating constant viteze de 180-200 de kilometri la ora. Urmeaza franari violente, care disloca kilograme de pietre si nisip, aruncate in toate directiile pe distante de 10-20 de metri.

Toti pilotii care participa in campionatul Romaniei o spun, si arata extrem de sinceri, ca este cea mai frumoasa (dintre cele sapte) etapa a sezonului. De altfel, Raliul Iasului este cel in care actualul premier Victor Ponta, copilot al lui Edwin Keleti, s-a rasturnat in 2010.

Gergo Szabo, la startul probei de shakedown la Raliul Iasului

In campionatul Romaniei au aparut in ultimii ani masini extrem de puternice, gratie unor bugete de competitie din ce in ce mai mari. Ar fi vorba despre doua autoturisme Ford Fiesta R5, produse de divizia sport a celebrului concern automobilistic, a caror pret de catalog este 180.000 de euro. Una este detinuta de pilotul roman Edwin Keleti, iar cealalta de italianul Marco Tempestini. Una a fost condusa de francezul Francois Delecour, alta de catre finlandezul Tapio Laukkanen, iar a treia de catre romanul Bogdan Marisca.

La fel de performante sunt si Skoda Fabia S2000, condusa de experimentatul pilot roman Dan Girtofan, sau Peugeot 207 S2000, condusa de italia... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro