FOTO + VIDEO. Focar de evaziune fiscala, mizerie si ilegalitati, in centrul Capitalei. Hala veche Obor, bomba din spatele Primariei

De atunci, desi are statut special si este protejata de lege, hala a continuat sa se degradeze, mai ales la interior, unde autoritatile permit un soi de comert ce aminteste de haosul si mizeria din fostul complex "Europa".

acum 88 luni (16 Nov 2016)

Inaugurata in 1950, dupa 14 ani de lucrari cu intreruperi, Hala veche Obor a ajuns pe lista monumentelor istorice in 2004. De atunci, desi are statut special si este protejata de lege, hala a continuat sa se degradeze, mai ales la interior, unde autoritatile permit un soi de comert ce aminteste de haosul si mizeria din fostul complex "Europa". E un labirint intortocheat si stramt unde gasesti de toate, la preturi mai mici, pentru ca evaziunea fiscala o fi ea ilegala in Hala Obor si oriunde, dar e rentabila. Case de marcat exista din loc in loc, dar sunt prafuite de nefolosinta.

Desi toata lumea din zona cunoaste aceste lucruri, ANAF a desfasurat, in perioada 2014-2016, doar doua controale in zona comerciala Obor, in luna mai 2014 si in aprilie 2016.

Cititi articolul integral in editia de miercuri a ziarului "Romania Libera", disponibila la toate punctele de difuzare a presei din tara. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro