FOTO+VIDEO. Elicopterul SMURD prabusit in R. Moldova. Inregistrarile turnului de control. Trupurile neinsufletite ale echipajului mort la datorie au ajuns in tara

UPDATE 19.45: Convoiul funerar cu cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbuşit joi in Republica Moldova a sosit la Spitalul "Sf Spiridon" din Iaşi, in aplauzele colegilor de la SMURD Iaşi. Autoritățile romane și moldovene transmit condoleanțe pentru familiile celor patru salvatori UPDATE 11:40 Ofiţerul serviciului de presă al DSE, Liliana Pușcașu: "La locul accidentului a fost instalată o tabără de campanie și a fost instalat un turn de iluminare ca să se poată lucra și in condiții de noapte", conform presei moldovene. Cine sunt cei patru salvatori morți in accident In jurul orelor 14.23, Autoritatea Aeronautică din Republica Moldova a informat Centrul Operațional de la Unitatea Specială de Aviație Iași a MAI că a pierdut legătura radio cu elicopterul SMURD care opera pe raza Republicii Moldova in baza acordului transfrontalier de cooperare in domeniul acordării ajutorului medical de urgență. Pilotul avea o experiență pe elicopter de 4.181 de ore de zbor iar copilotul de 1.480 de ore.

acum 95 luni (3 Jun 2016)

UPDATE 19.45: Convoiul funerar cu cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbuşit joi in Republica Moldova a sosit la Spitalul "Sf Spiridon" din Iaşi, in aplauzele colegilor de la SMURD Iaşi. Un prim popas a fost făcut la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului "Sf.

UPDATE 18.55: Dispariţia elicopterului SMURD de pe radare a starnit o adevărată valvă in eter. Din audio se aude cum controlorii au intervenit pe frecvenţele radio pentru a-i ruga pe piloţii de pe liniile civile să incerce să ii contacteze pe piloţii elicopterului dispărut de pe radare. Controlorii traficului aerian anunţă că elicopterul zbura la altitudine mică şi spun care este numărul de idenfiticare al acestuia.

====

Desfășurare de forțe, vineri, la Haragiș, raionul Cantemir din Republica Moldova. Organele de anchetă romane și moldovene fac impreună cercetări cu privire la prăbușirea elicopterului SMURD, căzut in timpul unei misiuni pe teritoriul țării vecine.

UPDATE 12:00 Medicii și pompierii moldoveni au ținut un minut de reculegere pentru cei care au căzut la datorie. Localnicii au venit cu flori şi lumanări, la locul accidentului, pentru a-i omagia pe cei patru eroi căzuţi la datorie. 11:50 Președintele moldovean Nicolae Timofti a depus flori la sediul Ambasadei Romaniei la Chișinău in semn de comemorare a victimelor accidentului aviatic, cu implicarea elicopterului Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Șeful statului a lăsat un mesaj in cartea de condoleanțe, deschisă la misiunea diplomatică romană: "In aceste momente grele, in numele cetățenilor Republicii Moldova și al meu personal, exprim intreaga noastră compasiunea in legătură cu pierderea tragică a eroilor SMURD, care s-au dedicat salvării de vieți pană in ultima clipă".

Citește și: Zi de doliu național in R.Moldova. Autoritățile romane și moldovene transmit condolean... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro