FOTO+VIDEO. Desfasurare impresionanta de oficialitati pentru inaugurarea a doua motociclete pe care ISU le va folosi la interventii. In valoare de 20.000 de euro, ele vor circula doar ziua

La un astfel de eveniment, desfasurat in Constanta, au participat un secretar de stat (Raed Arafat), inspectorul general al IGSU, colonel Daniel Dragne, un presedinte de Consiliu Judetean (Horia Constantinescu), un prefect (Ioan Albu), doi senatori (Tit Liviu Brailoiu si Nicolae Moga, ambii PSD), sefi din Politie, mai multi membri din conducerea ISU Dobrogea, inclusiv comandantul Daniel Popa, dar si zeci de angajati ai acestei institutii. "Costul este justificat pentru ca vorbim de o motocicleta dotata, care are pe ea echipamente de salvare de viata, vorbim de defibrilator, oxigen, trusa de resuscitare si de toate echipamentele necesare ca sa se intervina in regim de urgenta.

acum 35 luni (20 Aug 2017)

Stiti de cate oficialitati este nevoie pentru a inaugura doua motociclete? La un astfel de eveniment, desfasurat in Constanta, au participat un secretar de stat (Raed Arafat), inspectorul general al IGSU, colonel Daniel Dragne, un presedinte de Consiliu Judetean (Horia Constantinescu), un prefect (Ioan Albu), doi senatori (Tit Liviu Brailoiu si Nicolae Moga, ambii PSD), sefi din Politie, mai multi membri din conducerea ISU Dobrogea, inclusiv comandantul Daniel Popa, dar si zeci de angajati ai acestei institutii.

Doua motociclete pentru litoralul aglomerat

Motivul acestei desfasurari de forte a fost "operationalizarea motociclistilor pompieri constanteni", asa cum s-au exprimat reprezentantii ISU Dobrogea. Este vorba, de fapt, despre faptul ca doua motociclete cumparate de ISU vor participa la interventii. Prima dintre ele a intrat in paine de ieri, a doua va fi folosita peste circa doua-trei saptamani. Sunt motociclete BMW care au costat peste 20.000 de euro fiecare.

"Costul este justificat pentru ca vorbim de o motocicleta dotata, care are pe ea echipamente de salvare de viata, vorbim de defibrilator, oxigen, trusa de resuscitare si de toate echipamentele necesare ca sa se intervina in regim de urgenta. Sunt un varf de lance cand o ambulanta este la o distanta mai mare. Avem cazuri in care motociclistii din Bucuresti au ajuns, au defibrilat, au rescuscitat, iar cand a ajuns echipajul de pe Ambulanta, persoana era cu ritmul cardiac recuperat", a spus Raed Arafat. Timpul de reactie se reduce cu pana la 10 minute. La Bucuresti sunt sapte motociclete, din care sase functionale si una de rezerva.

Defibrilatoarele, "mici bijuterii"

Rodica Olimpia Tudoran, medicul primar sef al Unitatii de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judetean "Sf.

"Se reduce timpul de interventie in zonele aglomerate. In sezonul estival, mai ales in timpul weekendului, accesul in anumite zone ale orasului si ale judetului, ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro