FOTO VIDEO Demonstratie de cruzime a macelarilor care omoara caini pentru a-i vinde ca delicatese

FOTO VIDEO Demonstratie de cruzime a macelarilor care omoara caini pentru a-i vinde ca delicatese

Afacerea infloritoare cu preparate din carne de caine ii determina pe comerciantii din Vietnam sa fure caini de pe strazi, fara sa le pese daca acestia apartin cuiva, noteaza Daily Mail. Presedintele organizatiei Asia Canine Protection Alliance, care a fost si el de fata la discutia dintre reporter si patronul macelariei de caini, a explicat ca cei mai multi consumatori de carne de caine nu stiu exact ce se intampla si cum sunt ucise animalele care ajung pe masa lor.

acum 71 luni (30 Oct 2014)

Afacerea infloritoare cu preparate din carne de caine ii determina pe comerciantii din Vietnam sa fure caini de pe strazi, fara sa le pese daca acestia apartin cuiva, noteaza Daily Mail. O echipa de jurnalisti britanici a mers in Hanoi pentru a realiza un reportaj despre conditiile groaznice de care au parte cainii inainte de a fi ucisi cu bestialitate. Animalele omorate sunt vandute restaurantelor unde un preparat pe baza de carne de caine este vandut si cu 38 de euro, fiind considerat o delicatesa cu efecte stimulative a potentei masculine.

Jurnalistii au mers in zona Linh Nam Road, cunoscuta printre cei care vor sa savureze o mancare cu carne de caine la restaurantele din zona. Insotiti de reprezentantii unei organizatii din Vietnam care apara drepturile animalelor, Le Duc Chinh, britanicii au incercat sa stea de vorba cu patronul unei macelarii de caini despre afacerea din care isi castiga traiul.

Acesta le-a cerut sa-l lase in pace si pentru a opri sirul intrebarilor le-a oferit oaspetilor nedoriti un spectacol al groazei, un gest sfidator care le-a dat de inteles jurnalistilor ca eforturile organizatiilor care apara drepturile animalelor nu vor reusi prea curand sa puna capat unui obicei care, in plus, se dovedeste si o afacere banoasa pentru zonele din Asia (printre care China si Thailanda) unde inca se consuma carne de caine.

Patronul a scos un animal ingrozit din custile in care cainii stateau claie peste gramada si si-a facut treaba pe care o face zi de zi.

In timp ce stateam alaturi de el, a luat niste clesti lungi din metal si a deschis una din custile in care stateau ingramaditi vreo sapte caini. A tarat cainele ametit si l-a aruncat la picioarele unuia dintre angajati, moment in care acesta i-a taiat gatul cu un cutit de macelar deasupra unui vas de plastic.

Presedintele organizatiei Asia Canine Protection Alliance, care a fost si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro