FOTO VIDEO Cutremure devastatoare in Japonia. Bilantul victimelor creste, salvatorii lupta contracronometru

FOTO VIDEO Cutremure devastatoare in Japonia. Bilantul victimelor creste, salvatorii lupta contracronometru

Seismul cu o magnitudine de 7,3 a lovit Kumamoto, azi-noapte, la ora locala 1 si 25 de minute. In jur de 200.000 de locuinte au ramas fara electricitate in urma cutremurului ce a avut loc la o adancime de 10 km, cu efecte mult mai puternice decat cel de vineri.

acum 86 luni (16 Apr 2016)

Seismul cu o magnitudine de 7,3 a lovit Kumamoto, azi-noapte, la ora locala 1 si 25 de minute. Epicentrul a fost localizat aproape de orasul cu 730 de mii de locuitori, la o adancime de doar 10 km. Un val gigantic de pamant a maturat tot ce i-a stat in cale, sosele, un pod si mai multe locuinte. "Sunt sanse mari sa avem daune pe o suprafata mare, asa ca trebuie sa strangem toate informatiile necesare si sa organizam operatiunile de salvare.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter a avut loc in cursul noptii de vineri spre sambata in sudul Japoniei, bilantul victimelor ajungand la 19 morti si peste 1000 de raniti, informeaza BBC. Aproximativ 20.000 de militari au fost detasati in sud-estul Japoniei pentru a ajuta victimele cutremurului ce a lovit regiunea Kyushu la doar o zi dupa ce un alt cutremur cu magnitudinea de 7,3 a fost resimtit in zona. In jur de 200.000 de locuinte au ramas fara electricitate in urma cutremurului ce a avut loc la o adancime de 10 km, cu efecte mult mai puternice decat cel de vineri. Mii de oameni au fost nevoiti sa petreaca noaptea pe strazi sau in parcuri, iar in acest moment printre daramaturi inca se mai afla persoane blocate. "Deja am consemnat cateva replici de peste 5 grade magnitudine si nu am fi surprinsi daca in urmatoarele zile si saptamani am vedea mai multe cutremure de asemenea marime", a spus John Bellini, geofizician la Supravegherea Geologica din SUA (USGS). Premierul Shinzo Abe a spus ca eforturile de salvare sunt extrem de importante in conditiile in care se prognozeaza ploi ce ar putea fragiliza si mai mult cladirile afectate sau provoca alunecari de teren. Japonia este una dintre cele mai active zone seismice de pe planeta, iar aici au loc 20% dintre cutremurele cu magnitudinea de 6 grade sau mai mult. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro