FOTO VIDEO Cum s-a rezolvat problema facturii incredibile pe care trebuie sa o plateasca o familie pentru consumul de apa

FOTO VIDEO Cum s-a rezolvat problema facturii incredibile pe care trebuie sa o plateasca o familie pentru consumul de apa

Cazul familiei Ilie, din Focsani, care a primit acasa in luna ianuarie o factura enorma pentru consumul de apa, in valoare de 9.000 de lei, situatie relatata pe larg de presa, a fost luat astazi in discutie si de catre conducerea Companiei de Utilitati Publice, in cadrul unei conferinte de presa. Gheorghe Vasilescu a mai precizat ca in trecut au existat mai multe astfel de situatii de consumuri mari de apa si la alte locuinte, tot ca urmare a unor neglijente, dar si ca sunt foarte multi oameni care realizeaza tot felul de instalatii clandestine tocmai pentru a nu fi facturati pentru consumul real.

acum 33 luni (2 Feb 2018)

Cazul familiei Ilie, din Focsani, care a primit acasa in luna ianuarie o factura enorma pentru consumul de apa, in valoare de 9.000 de lei, situatie relatata pe larg de presa, a fost luat astazi in discutie si de catre conducerea Companiei de Utilitati Publice, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit directorului CUP, Gheorghe Vasilescu, in ultimele zile a fost efectuata o verificare metrologica la un laborator autorizat a apometrului care a inregistrat intr-un timp relativ scurt aproape 2.500 de metric cubi de apa, iar concluzia a fost ca apometrul este functional.

Consumul in cauza s-a inregistrat in perioada iulie-decembrie 2017, practic intre cele doua citiri ale apometrului de catre angajatii CUP, pana atunci media facturii pentru consumul de apa rece fiind de aproximativ 100 de lei lunar. Cu aceasta ocazie, sefii CUP au prezentat si cateva fotografii facute acasa la familia care reclama acest consum, in caminul unde se afla apometrul CUP, imagini care i-au ajutat pe specialisti sa-si formeze o parere despre cum s-a ajuns la consumul asa de mare de apa.

"In incinta caminului dumneavoastra exista mai multe legaturi de pe reteaua de acolo, care conduc catre directii necunoscute noua. Trebuie sa discutati cu parintii dumneavoastra si sa cercetati unde duc instalatiile acelea interioare", i-a spus directorul CUP, Gheorghe Vasilescu lui Claudiu Ilie, sugerand ca apa s-a pierdut in panza freatica, cel mai probabil dintr-o neglijenta de manevrare a robinetilor din caminul apometrului.

Fiul familiei Ilie nu a fost impresionat de explicatiile sefilor CUP si a mentionat ca locuinta parintilor are o suprafata mica, de doar 150 mp, ca acolo nu exista nici piscina, nici o gradina care ar putea fi irigata, excluzand din start posibilitatea ca parintii sai sa fi consumat un volum asa de mare de apa. La ultima citire s-a intrat in curte fara prezenta noastra, fapt recunoscu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro