FOTO + VIDEO: Cantaretul David Bowie a murit

Cantăreţul David Bowie a murit duminică, după ce a luptat, un an şi jumătate, cu cancerul, au anunţat paginile oficiale de Facebook şi Twitter ale cantăreţului. Citeşte şi: FOTO + VIDEO: 40 de lucruri necunoscute despre David Bowie David Bowie a fost cantăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a caştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy.

acum 51 luni (11 Jan 2016)

Cantăreţul David Bowie a murit duminică, după ce a luptat, un an şi jumătate, cu cancerul, au anunţat paginile oficiale de Facebook şi Twitter ale cantăreţului. "Cu regrete şi părere de rău, precizez că este adevărat", a transmis el, adăugand că fi absent pe reţelele de socializare, pentru o perioadă.

Citeşte şi: FOTO: Cariera in imagini a cantăreţului David Bowie

Zvonuri despre moartea artistului au apărut din weekend, insă presa internaţională a raportat că ar fi vorba de un zvon, potrivit Mediamass.

Vineri, el a implinit varsta de 69 de ani, marcată prin lansarea unui nou album, "Blackstar", cel de-al 28-lea din carieră.

Citeşte şi: Fiul lui Bowie, imagine emoționantă cu tatăl său, la moartea artistului

Pentru piesele de pe albumul "Blackstar", David Bowie a colaborat cu membrii unei trupe de jazz, pe care i-a cunoscut intr-un bar din cartierul newyorkez West Village. De asemenea, albumul poate fi achiziţionat şi in format digital de pe internet.

Albumul a fost foarte bine primit de criticii de specialitate, care au lăudat curajul artistului de a explora noi stiluri muzicale. De exemplu, the New York Post afirmă că "Blackstar" "nu este "acel gen de album care serveşte publicului o piesă cu potenţial de mare succes, dar dovedeşte faptul că «pionierul» britanic (David Bowie, n.r.) continuă să se afle in căutarea unor noi tăramuri muzicale".

Cel mai recent album al starului britanic se intitulează "The Next Day" - primul material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani - şi a ajuns in magazine in 2013.

Citeşte şi: FOTO + VIDEO: 40 de lucruri necunoscute despre David Bowie

David Bowie a fost cantăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a caştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul şi-... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro