FOTO + VIDEO. Campania "Cumintenia pamantului - Ultimul tren" starneste controverse

Campania "Cumințenia pămantului - Ultimul tren", lansată de Papaya Advertising, nu a face parte din campania oficială asumată de Guvernul Romaniei, a precizat, marți, Ministerul Culturii. "In ceea ce privește campania "Cumințenia pămantului - Ultimul tren" lansată de Papaya Advertising, Ministerul Culturii face următoarele precizări: clipul video nu a fost finanțat de către Minister și nu face parte din campania oficială asumată de Guvernul Romaniei și coordonată de Ministerul Culturii.

acum 92 luni (23 Aug 2016)

Campania "Cumințenia pămantului - Ultimul tren", lansată de Papaya Advertising, nu a face parte din campania oficială asumată de Guvernul Romaniei, a precizat, marți, Ministerul Culturii.

"In ceea ce privește campania "Cumințenia pămantului - Ultimul tren" lansată de Papaya Advertising, Ministerul Culturii face următoarele precizări: clipul video nu a fost finanțat de către Minister și nu face parte din campania oficială asumată de Guvernul Romaniei și coordonată de Ministerul Culturii. Pentru informații legate de campania oficială derulată de Ministerul Culturii, vă invităm să vizitați pagina de internet www.brancusiealmeu.ro", se precizează intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției.

Pe de altă parte, avocatul Bogdan Grabowski, reprezentantul celor două moştenitoare ale operei lui Constantin Brancuşi, afirmă că agenţia de publicitate a primit aprobarea acestora, potrivit News.ro.

Luni, compania de advertising a lansat campania "Cumințenia pămantului - Ultimul tren". Pe pagina de Facebook "Hai că se poate", romanii sunt indemnați să doneze pentru sculptura lui Brancuși.

In 16 august, ministrul Culturii, Corina Șuteu, a anunțat că suma totală stransă din donații pentru achiziționarea operei "Cumințenia Pămantului" a sculptorului Constantin Brancuși este de aproximativ 562.000 de euro.

In luna martie, Guvernul Romaniei a inaintat o ofertă de achiziţie care a fost acceptată de proprietarii operei, Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul Romaniei va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscripţie publică naţională. Conturi la opt bănci din Romania sunt disponibile in lei, euro şi dolari, iar donaţiile se pot face prin transfer bancar sau prin depunere de numerar. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro