FOTO+VIDEO Breaking News, un film ca o stire despre o viata

Scris si rescris timp de un deceniu si realizat in doar 23 de zile, filmul suprinde atat prin profunzimea scenariului, cat si printr-un passo doble desavarsit, pe scena unui cotidian iesit din banal pentru 81 de minute, interpretat de Andi Vasluianu si tanara actrita debutanta Voica Oltean. Breaking News, in caravana Filmul va ajunge la Ploiesti (24 septembrie), la Caransebes si Resita (25 septembrie), la Timisoara si Arad (26 septembrie), la Cluj (28 septembrie), la Iasi (29 septembrie), la Botosani si Suceava (30 septembrie), la Vatra Dornei si Gura Humorului (1 octombrie).

acum 66 luni (24 Sep 2017)

Premiat deja la Festivalul Karlovy Vary din Cehia, unde a avut premiera internationala, filmul Breaking News, in regia Iuliei Rugina, intra in cinematografele din Romania incepand cu 29 septembrie.

Scris si rescris timp de un deceniu si realizat in doar 23 de zile, filmul suprinde atat prin profunzimea scenariului, cat si printr-un passo doble desavarsit, pe scena unui cotidian iesit din banal pentru 81 de minute, interpretat de Andi Vasluianu si tanara actrita debutanta Voica Oltean. Dupa titlu te-ai astepta la un film alert, cu efecte speciale si cu personaje hiperbolizate dupa modelul hollywoodian, insa Breaking News iese din tipar si din blancheta, propunand in schimb o incursiune subtila si minutioasa, o sedinta de auto-psihoterapie a lui Alex Mazilu, un jurnalist de televiziune lovit brutal de drama vietii partenerului sau, cameramanul care moare tragic in timpul unei filmari riscante in goana dupa exclusivitate. Dominat de remuscari si dorinta de revansa fata de familia indoliata, personajul principal intra intr-un malaxor de trairi confuze, riscand sa distruga echilibrul propriei familii prin provocarile la limita in relatia cu fiica non-conformista a camaradului sau, cu un trecut misterios dezvaluit din lead in lead, intr-un crescendo emotional ce rupe bariera dintre generatii si prejudecati.

Andi Vasluianu: Este o stire despre tine

"Este vorba despre noi, despre ce ni se intampla noua cateodata si cum credem ca suntem ok si gata, ni se intampla ceva ce ne obliga la introspectie" - declara Andi Vasluianu pentru Romania Libera, argumentand: "Este o lupta intre meserie sau eu, care este mai importanta. Eu este mai important in toate cele si noi cu noi avem mai mult de munca decat cu meseriile noastre sau prin noi insine ne facem meseria. Este un fel de paradox si o ironie cumva in titlu. Paradoxul este ca vorbim de fapt despre noi, asta ar trebui sa fie un breaking news, si ironia vine la adresa titlurilor din presa, breaking new... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro