FOTO VIDEO Botezul cailor in cel mai sudic punct al Romaniei. "Sunt foarte rari oamenii care tin cai din pasiune"

FOTO VIDEO Botezul cailor in cel mai sudic punct al Romaniei.

Povesti de altadata De vremurile de altadata, cand oamenii veneau calare, fara carute, si cand caii erau mai ingrijiti, isi aminteste si Marius Nistor, un fost proprietar de cai. Sampanie si apa sfintita de Boboteaza cailor la Zimnicea Cal cu "buletin" de Olanda La vreo 500 de metri de centru era unul dintre cele mai frumoase exemplare care s-au perindat azi, pe strazile orasului.

acum 59 luni (6 Jan 2018)

"Ce mi-e drag pe lumea asta/calul, pusca si nevasta", se auzeau din difuzoarele instalete in centrul orasului Zimnicea, sambata dimineata, inainte de ora 10.00. E un vers dintr-o melodie de muzica populara a interpretului Liviu Vasilica, de loc dintr-o comuna de langa Zimnicea. Palcuri de oameni s-au strans in intersectie ca sa participe la un obicei strabun pe care unii dintre ei asista de cand erau copii. Dom primar o sa inmaneze cate o sampanie la fiecare", ne explica Cornel Dulgheru, un proprietar de cai, participant la eveniment. Faceau concursuri", ne povesteste barbatul de langa un armasar de 4 ani, bine ingrijit, pe nume Iancu. Cornel are 41 de ani, a terminat o scoala de asistenti medicali, a profesat o perioada, dar i-au placut mai mult animalele. despre meseria de asisten medical) banoasa", zice el.

Unchiul lui, Florean Sobodi (foto in dreapta), un pensionar in varsta de 63 de ani, il urmareste cu privirea de pe margine. Ne povesteste ca nepotul indrageste mult animalele si ca in anii trecuti erau mai multi cai si se organizau intreceri.

"Au aparut utilajele si s-au imputinat caii", e de parere omul.

Povesti de altadata

De vremurile de altadata, cand oamenii veneau calare, fara carute, si cand caii erau mai ingrijiti, isi aminteste si Marius Nistor, un fost proprietar de cai. Acum are 39 de ani, statea pe o banca din centru alaturi de un dulau cafeniu, Ursu.

"Era foarte frumos, se tineau intreceri, se tineau cu premii. Ne mai spune ca pe Youtube se gaseste o filmare cu el cand a participat, anii trecuti, cu caii, la Boboteaza. Ne mai spune ca oamenii care au venit azi cu caii sunt majoritatea ciobani: "Astia pe care-i vedeti pe aicea, majoritatea, mai au animale, vaci, porci, cai, oi. Ala cu caruta, cu palarie e caprar, asta de trece cu astia doi e potcovar, are si vite. Ala de pe partea ailalta, la fel, are vaci". Parintele le zice oam... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro