FOTO VIDEO Blestemul de "La cununa". Rezumatul unei zile de cosmar de la locul in care s-a prabusit elicopterul militar

FOTO VIDEO Blestemul de

Ideea mea, dupa ce am vazut ce e sus, e ca au ajuns pe varful de la copac, se vede ca sunt crengile de sus retezate si cred ca de acolo a plecat toata catastrofa care s-a vazut", spune Ion Notar. Era elicopterul prabusit, sase morti inauntru, doi erau aruncati din elicopter, unul la vreo 100 de metri aproximativ si altul la vreo 15-20 de metri, erau intinsi acolo. Cei opt militari care si-au pierdut viata in accidentul aviatic sunt: - comandorul Artur-Grigore Palfi, in varsta de 46 de ani, casatorit, tatal unui copil, - capitanul medic Rares-Cosmin Moldovan, de 34 ani, casatorit, tatal unui copil, - capitanul Razvan-Aurel Moldovan, de 29 de ani, casatorit, - sublocotenentul Andrei-Catalin Apostol, in varsta de 25 de ani, necasatorit, - maistrul militar cls.

acum 66 luni (22 Nov 2014)

Patrule de politie au impanzit drumul care duce spre Stejarisu. In sat, plin de masini de pompieri, salvari, echipaje de jandarmerie. "A fost un cosmar ziua asta, cand am vazut ca se la sa elicopterul jos asa mi-a fost de frica, am spus catre socrul meu Doamne, ca vine pe noi, ne-a fost frica, eu asa ceva n-am vazut in viata mea. Nici n-am mancat nimic azi, am fost numai stresati", povesteste Simona Notar (38 de ani), localnica din Stejarisu. Ioan Cocan are 71 de ani, insa asa ceva nu a vazut de cand se stie. "Imi pare rau ca s-a intamplat, am 71 de ani si n-am vazut niciodata atata agitatie. Cei opt morti de "La cununa" Ion Notar (62 de ani) este cantor la biserica din sat. Departe de sat, pe locul cunoscut drept "la cununa", opt destine s-au frant brusc in doar cateva secunde. Eu sunt cantaret la biserica, cand am iesit din biserica am auzit ca s-a prabusit un elicopter sus la cununa. Am iesit de acolo si cand am venit aici era plin, salvari, pana la urma a venit si elicopterul SMURD si a luat doi raniti, alti opt, morti, sunt acolo. Ideea mea, dupa ce am vazut ce e sus, e ca au ajuns pe varful de la copac, se vede ca sunt crengile de sus retezate si cred ca de acolo a plecat toata catastrofa care s-a vazut", spune Ion Notar. Imaginile cumplite ale mortii Marcel Florea (27 de ani) a aflat vestea tragediei la barul din sat. "Eram in bar, fratele meu a fost primul acolo, a fost cu oile in zona si cand s-a prabusit a dat prima mana de ajutor. M-a sunat pe mine prima data, m-am suit in tractor si cand am ajuns acolo am vazut foc mult si persoane moarte. Era elicopterul prabusit, sase morti inauntru, doi erau aruncati din elicopter, unul la vreo 100 de metri aproximativ si altul la vreo 15-20 de metri, erau intinsi acolo.

Primul ajuns la locului teribilului accident a fost un cioban in varsta de 24 de ani care era in apropiere cu oile si cu un alt prieten. Beniamin Badila a povestit ca prima data a auzit elicopterul zburand jos de tot, apoi a auzit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro