FOTO+VIDEO. Atentat cu camionul la Ierusalim: Patru oameni au murit, alti 15 sunt raniti. Atacatorul a fost neutralizat. Marturie: Oamenii zaceau intinsi pe caldaram. Autorul atacului ar fi fost sustinator ISIS

Unul din paramedicii aflați la fața locului, Landy Sharon, le-a povestit jurnaliștilor că a văzut "un camion care a lovit un grup de tineri, care tocmai coboraseră din autobuz, in apropiere de postul de observație Armon Hanatziv. Un șofer de autobuz, martor al atacului, a declarat pentru postul de radio israelian că atacatorul a avut drept țintă un grup de soldați.

acum 75 luni (8 Jan 2017)

UPDATE 18.00: Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că șoferul camionului care a ucis duminică patru soldați israelieni la Ierusalim ar fi suporter ar grupării jihadiste Statul Islamic, transmite Reuters.

"Am aflat identitatea atacatorului și, după toate indiciile, el este un susținător al grupării Statul Islamic. Am inchis circulația in Jabel Mukabar, cartierul de unde provenea, și mai avem in vedere și alte acțiuni despre care nu pot da detalii", a declarat premierul israelian.

Patru oameni, trei femei și un bărbat, au murit, la Ierusalim, după ce un camion a intrat in mulțime, scrie Jerusalem Post.

Unul din paramedicii aflați la fața locului, Landy Sharon, le-a povestit jurnaliștilor că a văzut "un camion care a lovit un grup de tineri, care tocmai coboraseră din autobuz, in apropiere de postul de observație Armon Hanatziv. pic.twitter.com/VOqU2T7k2M— Israel News Online (@IsraelNewsOrg) 8 ianuarie 2017

O altă martoră, Leah Schreiber, era ghid pentru un grup de soldați proaspăt sosiți, cand a avut loc atacul. Atunci, șoferul a intors camionul, a povestit ea, citată de The Guardian.

"A fost un atac terorist, un atac cu camion", a declarat pentru Radio Israel o purtătoare de cuvant a poliției. Postul de radio a mai anunțat că șoferul camionului, de origine palestiniană, a fost impușcat.

Un șofer de autobuz, martor al atacului, a declarat pentru postul de radio israelian că atacatorul a avut drept țintă un grup de soldați. Aceștia au răspuns cu focuri de armă și atacatorul a dat cu spatele și a trecut cu camionul peste ei.

In curs de actualizare ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro