FOTO VIDEO Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, "afurisit" de enoriasii de la Biserica "Sf. Andrei din Focsani. "Cipriane, chiar acu', ia-ti valiza si te du!"

FOTO VIDEO Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei,

drept pentru care, Consistoriul eparhial al Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, intrunit in ziua de marti, 9 decembrie, a luat hotararea ca acesta sa fie canonisit la manastire timp de o luna de zile, in conformitate cu Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane, art. Mai puteti citi: Preot din Focsani, pedepsit de Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei "cu reculegere si rugaciune" la manastire Arhiepiscopia a considerat ca preotul Giorgica Vatra trebuie pedepsit cu o luna de zile de exil la manastire, pentru vinovatia de a nu se supune canoanelor bisericesti.

acum 114 luni (4 Jan 2015)

Pentru a doua duminica consecutiv, circa 30 de enoriasi ai bisericii "Sf. Andrei" din Focsani s-au adunat in fata Protoieriei I Focsani, in semn de protest fata de gestul Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, de a-l pedepsi pe preotul paroh Giorgica Vatra.

Arhiepiscopia a considerat ca preotul Giorgica Vatra trebuie pedepsit cu o luna de zile de exil la manastire, pentru vinovatia de a nu se supune canoanelor bisericesti.

In plus, la revenirea de la manastire, acesta ar urma sa ocupe rangul doi in biserica, dupa ce Arhiepiscopia a numit un preot de la Brosteni sa conduca destinele bisericii.

In consecinta, enoriasii au decis sa iasa iar in strada, pentru un protest pasnic, dar la care au "vorbit" de la sine mesajele purtate de acestia.

Oamenii spun ca preotul Giorgica Vatra i-a indemnat sa nu mai protesteze, dar ca nu vor sa se lase intimidati de deciziile Arhiepiscopiei. Noi nu o sa mai mergem la biserica, ca forma de protest. Oamenii de la Arhiepiscopie vor sa impinga credinciosii ortodocsi catre sectele religioase care s-au inmultit ca ciupercile", au precizat enoriasii.

Ei l-au criticat pe Arhiepiscopul Ciprian si pentru faptul ca si-a gasit timp sa mearga la detinutii de la Penitenciar cu ocazia sarbatorilor, dar nu si pentru ei. A fost la penitenciar sa duca daruri oamenilor de acolo, sa rezerve locuri apentru ei sau pentru noi, dar credinciosilor si enoriasilor Parohiei Sf Nectarie si Sf.

Enoriatii spun ca vor reveni la protest si duminica viitoare, pana cand cineva din conducerea Bisericii Ortodoxe le va explica de ce se face vinovat preotul Vatra.

"Preotul Georgica Vatra, slujitor la Parohia "Sfantul Apostol Andrei" din municipiul Focsani, s-a facut vinovat pentru mai multe abateri de la disciplina bisericeasca: implicarea in organizarea mitingului din data de 14 septembrie a.c. exercitarea de acti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro