FOTO VIDEO Aproximativ 2.000 de sindicalisti protesteaza, miercuri, in Bucuresti. Care sunt principalele revendicari

"Astfel, in cei sapte ani de la intrarea in vigoare a conditionarilor abuzive din Legea dialogului social (62/2011) nu s-a mai putut negocia niciun contract colectiv de munca la nivel de sector, iar la nivel de companie, din cele aproximativ 14.000 de contracte semnate, marea majoritate - peste 85% - sunt semnate de reprezentantii salariatilor, de cele mai multe ori desemnati de insusi managementul companiei, astfel incat valoarea prevederilor in beneficiul lucratorilor in aceste negocieri de fatada este minima. "Motivul protestelor il constituie nemultumirea justificata a membrilor de sindicat si a tuturor salariatilor fata de scaderea veniturilor prin aplicarea legii 153/2017 si prin intentia Guvernului de a creste impozitarea salariului de baza", transmit sindicalistii "Solidaritatea Sanitara. Ion Mincu si Piata Victoriei si la nevoie de la Arcul de Triumf, in functie de numarul participantilor/mijloacelor de transport;

acum 72 luni (4 Oct 2017)

UPDATE 11.00: Peste 2.000 de persoane protesteaza in Piata Victoriei din Capitala. Principalele revendicari se refera la blocarea transferului taxelor sociale de la angajator catre angajat, dar si la modificarea Legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii si incheierii contractelor colective de munca.

"Vom avea inca o bila neagra pentru ca vom fi, de fapt, tara care incearca sa distruga modelul social-european", a spus, marti, Presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, in cadrul conferintei de presa, facand referire la deciziile Guvernului.

Liderul sindicatului politistilor a subliniat ca, cel mai probabil, salariile din sistemul public vor scadea din 2018 si vor ajunge la nivelul din 2009.

"Avem nemultumiri legate de Legea 153/2017, lege a salarizarii din sistemul public, si Legea 63 privind dialogul social. Cu privire la salarizare, este clar ca prin acest transfer de contributii vor fi neutralizate acele majorari de 25%. Mai mult de atat, noi avem niste particularitati in aceasta lege si ma refer la articolul 25, cu acele plafoane.

Aceasta lege, in sistemul de aparare si sigurnata publica nu va produce efecte in 2018, pentru ca legiuitorul, in mod necosntitutional, a facut inaplicabila legea. Practic, politistii, militarii nu vor fi beneficiarii salariului prevazut in Legea 153, ci ne vom intoarce la salariul de baza din 2009", a spus presedintele Sindicatului National al Politistilor, Dumitru Coarna.

Actiunile de protest au inceput in 11 septembrie si au fost organizate in mai multe orase din tara.

Principalele revendicari ale sindicalistilor se refera la blocarea transferului taxelor sociale de la angajator catre angajat, dar si la modificarea Legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii si incheierii contractelor colective de munca la toate nivelurile.

"Vom avea inca o bila neagra pentru ca vom fi, de fapt, tara care incearca sa distruga modelul social-european", a spus, marti, P... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro