FOTO VIDEO Alexandru Jula a fost inmormantat in aplauzele galatenilor. "Ramas bun, maestre!"

FOTO VIDEO Alexandru Jula a fost inmormantat in aplauzele galatenilor.

Indurand ploaia, cateva sute de galateni, mari iubitori ai muzicii usoare cantate de-a lungul vremii de Alexandru Jula, au dorit sa ii aduca un ultim omagiu regretatului artist la biserica "Mavramol" din Galati, unde a avut loc slujba de inmormantare. Ne-a lasat o zestre tare frumoasa de melodii de muzica usoara si trebuie sa ne bucuram de ea, dar si sa ne amintim de Alexandru Jula ca o mare personalitate, pentru ca asta a fost", ne-a declarat un alt galatean, Miron Viziru (78 de ani).

acum 70 luni (5 Jun 2018)

Indurand ploaia, cateva sute de galateni, mari iubitori ai muzicii usoare cantate de-a lungul vremii de Alexandru Jula, au dorit sa ii aduca un ultim omagiu regretatului artist la biserica "Mavramol" din Galati, unde a avut loc slujba de inmormantare. Am crescut cu melodiile lui si ma consoleaza doar gandul ca pot sa imi reaminti mereu de el prin muzica usoara pe care a lasat-o mostenire. Ne-a lasat o zestre tare frumoasa de melodii de muzica usoara si trebuie sa ne bucuram de ea, dar si sa ne amintim de Alexandru Jula ca o mare personalitate, pentru ca asta a fost", ne-a declarat un alt galatean, Miron Viziru (78 de ani).

Sicriul a fost scos din biserica in aplauzele galatenilor prezenti la slujba, iar cortegiul funerar s-a oprit apoi la Teatrul Muzical "Nae Leonard", pe scena caruia Alexandru Jula a cantat cateva decenii.

Alexandru Jula a murit duminica, 3 iunie 2018, cu o luna inainte sa implineasca 84 de ani. Artistul si-a dorit sa fie inmormantat la Galati, oras in care a trait 65 de ani, si nu in localitatea in care s-a nascut (Simleul Silvaniei, judetul Salaj).

De la 1 octombrie 1954 intra in echipa Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galati, sectia estrada.

Intre 1965-1971 colaboreaza si la premierele Teatrului "Constantin Tanase" din Bucuresti ("Carnaval la Tanase", "Aventurile unei umbrele", "Al optulea magnific", etc), numarandu-se printre invitatii permanenti ai spectacolelor Capitalei.

Din 1972, timp de 8 ani, este cooptat si in colectivul Teatrului "Fantasio" din Constanta. Alaturi de Ionel Miron si de Ilona Motica a montat spectacolul "Fantasio Studio 1" jucat in stagiunile 1970/1971 si 1971/1972 ale teatrului constantean.

Primul single (realizat in 1966 impreuna cu Ionel Miron) este urmat de alte 4 aparitii personale, dintre care discul editat in 1968 inregistreaza vanzari considerabile (contine piesele "Sotia ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro