FOTO+VIDEO. A murit Fidel Castro, la 90 de ani. Ultimul lider comunist supravietuitor al Razboiului Rece putea sa declanseze Al Treilea Razboi Mondial, din cauza "Crizei rachetelor". Vor fi noua zile de doliu national

A murit Fidel Castro, fost presedinte al Cubei si lider al revolutiei comuniste, scrie BBC News, citand televiziunea de stat cubaneza.Televiziunea de stat nu a facut alte precizări. Cuba a fost prima țară din America Latină vizitată de dictatorul roman Citește reacții la moartea lui Castro: Politicienii romani despre Fidel Castro: A murit ultimul lider al Războiului Rece Lideri internaționali, despre moartea lui Fidel Castro: "A fost un mare om. Moartea lui Fidel Castro a fost sărbătorită cu artificii in Miami, unde trăiesc mulți cubanezi care au fugit de regimul comunisDonald Trump, discurs dur despre Fidel Castro: Un dictator brutal care și-a oprimat poporul Politicienii romani despre Fidel Castro: A murit ultimul lider al Războiului Rece Citește ce a scris presa internațională despre moartea dictatorului cubanez: Moartea lui Fidel Castro este principalul eveniment internațional pentru Rusia FOTO.

acum 69 luni (26 Nov 2016)

A murit Fidel Castro, fost presedinte al Cubei si lider al revolutiei comuniste, scrie BBC News, citand televiziunea de stat cubaneza.Televiziunea de stat nu a facut alte precizări.

UPDATE 20.40: Administrația de la Havana a instituit nouă zile de doliu național, scrie The Guardian, citat de Mediafax.

Cetăţenilor cubanezi li se va oferi ocazia de a-şi lua rămas bun de la liderul Fidel Castro, in cadrul unei ceremonii in masă ce va avea loc in Piaţa Revoluţiei din capitala Havana, in 29 noiembrie, a anunţat Consiliul de stat din Cuba.

Cimitirul Sfanta Ifigenia se află in localitatea Santiago şi a fost construit in secolul al XIX-lea in memoria victimelor căzute in timpul Războiului de Independenţă.

In timpul acestei perioade de doliu, vor fi interzise toate activităţile şi evenimentele publice.

Citește articole de analiză despre Fidel Castro:

Analiză BBC: Particularitățile comunismului din Caraibe. Ce progrese a făcut Cuba sub conducerea lui Fidel Castro

Teoria conspirației. Un fost ofițer CIA susține că Fidel Castro ar fi știut că se pregătește uciderea lui Kennedy

​ VIDEO. Fidel Castro a fost prietenul lui Ceaușescu timp de 17 ani. Cuba a fost prima țară din America Latină vizitată de dictatorul roman

Citește reacții la moartea lui Castro:

Politicienii romani despre Fidel Castro: A murit ultimul lider al Războiului Rece

Lideri internaționali, despre moartea lui Fidel Castro: "A fost un mare om.

Cubanezii au fost luați prin surprindere de moartea lui Castro: Toată lumea il iubea și il respecta. Moartea lui Fidel Castro a fost sărbătorită cu artificii in Miami, unde trăiesc mulți cubanezi care au fugit de regimul comunisDonald Trump, discurs dur despre Fidel Castro: Un dictator brutal care și-a oprimat poporul Politicienii romani despre Fidel Castro: A murit ultimul lider al Războiului Rece

C... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro