FOTO VIDEO 25 de ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova. Evenimentele de sambata, umbrite de proteste

FOTO VIDEO 25 de ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova. Evenimentele de sambata, umbrite de proteste

UPDATE 12.10 Atat manifestatiile prilejuite de implinirea a 25 de ani de la proclamarea independentei, cat si protestele s-au incheiat fara incidente majore. UPDATE 12.00 Uniunea Europeana va sprijini in continuare eforturile curente de reformare intreprinse de Republica Moldova pentru a valorifica la maximum beneficiile Acordului de Asociere si a Zonei de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator - este mesajul Uniunii Europene adresat Republicii Moldova cu ocazia aniversarii a 25-a de la proclamarea independentei. Dupa defilarea trupelor, prin Piata Marii Adunari Nationale vor trece 36 de unitati de tehnica militara si sisteme de armament din dotarea Armatei Nationale, folosite de trupele de infanterie, artilerie, aparare antiaeriana, fortele de mentinere a pacii si cele speciale.

acum 49 luni (27 Aug 2016)

UPDATE 12.10 Atat manifestatiile prilejuite de implinirea a 25 de ani de la proclamarea independentei, cat si protestele s-au incheiat fara incidente majore.

UPDATE 12.00 Uniunea Europeana va sprijini in continuare eforturile curente de reformare intreprinse de Republica Moldova pentru a valorifica la maximum beneficiile Acordului de Asociere si a Zonei de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator - este mesajul Uniunii Europene adresat Republicii Moldova cu ocazia aniversarii a 25-a de la proclamarea independentei. In mesaj se mentioneaza ca, in beneficiul tuturor cetatenilor, implementarea reala a reformelor, lupta ferma cu coruptia, depolitizarea institutiilor de stat, consolidarea independentei sistemului judecatoresc, modernizarea serviciilor publice, imbunatatirea libertatii mass-media si implementarea reformelor economice profunde - constituie pre-rechizite indispensabile. De asemenea, cu ocazia celei de-a 25-a aniversari, Uniunea Europeana reitereaza apelul la reinnoirea eforturilor partilor pentru o solutionare comprehensiva si pasnica a conflictului transnistrean, bazata pe suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova, cu un statut special pentru regiune.

UPDATE 11.25 Presedintele Parlamentului, Andrian Candu, si-a exprimat nemultumirea vizavi de protestele care au loc tocmai de Ziua Independentei: "Toti au dreptul la proteste, inclusiv opozitia. E vorba de Stefan cel Mare, care a luptat ca aceasta tara sa existe, iar cineva blameaza aceste simboluri. Republica Moldova trebuie sa fie guvernata de cei care construiesc si nu de cei care dezbina".

UPDATE 10.55 Sute de persoane s-au izbit de cordonul de politia care inconjoara Piata.

Renato Usatii a postat o inregistrare video pe pagina sa de Facebook, in care si-a exprimat nemultumirea ca ii este oprit accesul in Paiata Marii Adunari Nationale.

Zone este incercuita de sute de politisti, in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro