FOTO Viata pura din Romania. Imagini inedite surprinse de un fotograf in satele vasluiene

FOTO Viata pura din Romania. Imagini inedite surprinse de un fotograf in satele vasluiene

Imaginile descoperite de Mihai Tufa in satele vasluiene surprind viata de talpa tarii asa cum este ea: simpla si originala. Buciumasii din satul Epureni, Vaslui FOTO Mihai Tufa "Melancolia asta are mult de a face cu satul, iar satul acesta poate il idealizez acum, dar am regasit si de curand o frumusete bruta pe care mi-o amintesc din urma cu 10 ani, cand am cunoscut majoritatea satelor din Vaslui", marturiseste Mihai.

acum 49 luni (2 May 2016)

Imaginile descoperite de Mihai Tufa in satele vasluiene surprind viata de talpa tarii asa cum este ea: simpla si originala.

"De fiecare data cand sunt intrebat de unde sunt, incep prin a raspunde ca nu consider ca poti sa cunosti mai bine un om fortandu-l intr-o cutie, fie ea cu prejudecati pozitive sau negative. In interior insa, de fiecare data cand sunt intrebat asta, imi aduc aminte de copilarie. Nu de Romania in mod neaparat, ci de copilarie, de o forma de "acasa" in legatura cu care sunt melancolic", a declarat Mihai Tufa pentru "Adevarul".

Buciumasii din satul Epureni, Vaslui FOTO Mihai Tufa

"Melancolia asta are mult de a face cu satul, iar satul acesta poate il idealizez acum, dar am regasit si de curand o frumusete bruta pe care mi-o amintesc din urma cu 10 ani, cand am cunoscut majoritatea satelor din Vaslui", marturiseste Mihai.

Mamaliga pregatita la plita FOTO Mihai Tufa

Lucrand la un ziar local, timp de doi ani, Mihai Tufa a strabatut fiecare comuna din judet. A descoperit viata simpla si frumoasa a taranului vasluian pe care a transpus-o in sute de fotografii de colectie.

"Aceasta frumusete simpla a satului din Vaslui sau din alte parii, am incercat sa o arat de curand intr-o serie de fotografii pentru a veni in ntampinarea prejudecatilor, pentru ca inainte de lucruri oribile care domina conceptia despre Vaslui, exista multa frumusete. Nu in sensul altor locuri fabuloase, dar fix simplitatea asta are o doza de exotism aparte pentru multi oameni care nu cunosc de fapt Romania. Si asa imi aduc eu aminte satul din cea mai saraca zona a Europei", Mihai Tufa, fotograf

Iarna pe drumul spre Susesni FOTO Mihai Tufa

O parte dintre acestea le popularizeaza acum pe conturile Facebook sau Instagram. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro