FOTO Vamesii de la Albita cer inapoi spaga confiscata de procurorii DNA

FOTO Vamesii de la Albita cer inapoi spaga confiscata de procurorii DNA

Solicitarile privind ridicarea sechestrului si restituirea sumelor de bani au fost inaintate Tribunalului Vaslui, unde se judeca dosarul de coruptie "Lotul Albita II" de mai multe societati comerciale si persoane fizice care invoca faptul ca respectivele sume ar fi fost acordate vamesilor cu titlu de imprumut. "Cu ocazia cercetarilor, inculpatul Cristescu Eugen a sustinut pueril ca toate aceste sume de bani i-ar fi fost trimise din strainatate, de rudele sale, fara a putea face dovada acestui fapt si a explica valoreile mici ale cupiurilor, cuantumul, canitatea si diversitatea valutelor identificate ", rechizitoriul procurorilor DNA Topul sumelor confiscate Pe langa sumele ridicate de la casa vamesului Cristescu, o adevarata casa de schimb valutar au gasit lucratorii anticoruptie si la locuinta vamesei Iulia Lacramioara Frunza: 10.775 euro, 826 dolari SUA, 10 lire sterline, 20 franci elvetieni, 1000 forinti, 898 lei moldovenesti si 2.650 lei.

acum 103 luni (11 Sep 2014)

Solicitarile privind ridicarea sechestrului si restituirea sumelor de bani au fost inaintate Tribunalului Vaslui, unde se judeca dosarul de coruptie "Lotul Albita II" de mai multe societati comerciale si persoane fizice care invoca faptul ca respectivele sume ar fi fost acordate vamesilor cu titlu de imprumut. "Din oficiu, instanta dispune introducerea in cauza a tuturor societatile comerciale sau persoanelor fizice care au solicitat restituirea unor sume de bani sau au formulat contestatie, urmand a fi citate pentru termenul de judecata urmator.", se arata in hotararea pronuntata pe 10 septembrie de Tribunalul Vaslui.

Pe tot parcursul urmaririi penale cei 22 de vamesi de la Albita, acuzati de coruptie, nu au putut justifia provenienta sumelor mari de bani ridicate de la domiciliile acestora.

Cea mai mare suma confiscata, pentru care se solicita restituirea este 34.915 euro, 3.153 dolari SUA si 50 lire sterline, bani ridicati de ofiterii anticoruptie de la locuinta fostului adjunct al Vamii Albita, Eugen Cristescu. Cererea de restituire a fost facuta de o ruda de-a acestuia, care invoca ca i-ar fi trimis banii cu titlu de imprumut.

"Cu ocazia cercetarilor, inculpatul Cristescu Eugen a sustinut pueril ca toate aceste sume de bani i-ar fi fost trimise din strainatate, de rudele sale, fara a putea face dovada acestui fapt si a explica valoreile mici ale cupiurilor, cuantumul, canitatea si diversitatea valutelor identificate ", rechizitoriul procurorilor DNA

Topul sumelor confiscate

Pe langa sumele ridicate de la casa vamesului Cristescu, o adevarata casa de schimb valutar au gasit lucratorii anticoruptie si la locuinta vamesei Iulia Lacramioara Frunza: 10.775 euro, 826 dolari SUA, 10 lire sterline, 20 franci elvetieni, 1000 forinti, 898 lei moldovenesti si 2.650 lei. De la locuinta vamesei Carmen Afloroaei, procurorii DNA au confiscat 9.150 euro, 4 dolari SUA, 165 lire ste... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro