FOTO Vama Buzaului vrea sa devina statiune turistica. Care sunt atractiile localitatii

FOTO Vama Buzaului vrea sa devina statiune turistica. Care sunt atractiile localitatii

Autoritatile au depus dosarul pentru ca Vama Buzaului sa devina statiune turistica deoarece a depasit pragul de 20.000 de vizitatori. Din cate am inteles, undeva in luna mai, prin Hotarare de Guvern si in urma vizitei comisiei care se ocupa de clasificare, care va verifica in localitate daca ce am scris in documentatie se regaseste in teren, vom fi atestati ca statiune turistica de interes local. Apa vine de la izvoarele de sus de pe munte, este curata si are proprietati care ajuta la bolile de stomac. Zona nu a fost invadata de gratare si de aceea este inca o oaza de liniste si de natura nepangarita de mainile omului. In parcarea rezervatiei a fost amenajat un centru de informare turistica cu fonduri europene, care a costat 150.000 de euro, de unde puteti afla toate atractiile zonei, istoria satului Vama Buzaului si a localitatilor invecinate, dar si care sunt traseele montane, daca sunteti amatori de drumetii.

acum 52 luni (28 Jan 2018)

Autoritatile au depus dosarul pentru ca Vama Buzaului sa devina statiune turistica deoarece a depasit pragul de 20.000 de vizitatori. Localitatile care au acest statut au un punctaj mai mare si beneficiaza de promovare

"Am inaintat la Ministerului Turismului documentatia solicitata conform legii, pentru atestarea comunei ca statiune de interes local. Din cate am inteles, undeva in luna mai, prin Hotarare de Guvern si in urma vizitei comisiei care se ocupa de clasificare, care va verifica in localitate daca ce am scris in documentatie se regaseste in teren, vom fi atestati ca statiune turistica de interes local. In momentul de fata, in Vama Buzaului avem clasificate aproape 100 de locuri de cazare, toate cu trei margarete", a declarat Tiberiu Chirilas, primarul din Vama Buzaului.

Cascada unde mergi pe apa

Principala atractie a localitatii este Cascada Urlatoarea, care, desi nu este la fel de cunoscuta ca surata ei cu acelasi nume din Muntii Bucegi, aflata in apropierea statiunii Busteni, este mult mai spectaculoasa. Drumul la pas nu este unul abrupt si nu dureaza mai mult de 20 de minute. Drumul trece si prin padure, iar daca aveti noroc de o zi cu soare, atunci spectacolul este si mai impresionant. Izvoarele de apa ies direct din munte, se sparg pe stanci si ajung in paraul Urlatoarea. Sunetul pe care apa il scoate in cadere seamana cu un tipat, iar localnicii spun ca aici au trait pe vremuri vrajitoare si zgomotul ar veni de la ele, care inca mai bantuie zona din jurul cascadei. Multi oameni spun ca apa de aici este extrem de curata si i-a ajutat in bolile de stomac. "Daca de aici au baut dacii, noi de ce sa nu putem bea. Apa vine de la izvoarele de sus de pe munte, este curata si are proprietati care ajuta la bolile de stomac. Eu nu am mai avut arsuri de cand beau apa de aici", a spus Ioan Fotea, localnic.

Foto Rezervatia de Zimbrii de la Vama Buzaului. FOTOSimona Suciu

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro