FOTO Un urs din Harghita a furat o sticla de afinata si a golit-o. "Apoi s-a dus in padure si a adormit sub primul molid"

FOTO Un urs din Harghita a furat o sticla de afinata si a golit-o.

Imagini cu pagubele create de urs Benke Iosif, presedintele Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi "Zetelaka Es Tarsai", una dintre asociatiile de profil din judetul Harghita, a declarat, pentru "Adevarul", ca un urs a intrat in ultimele patru nopti in sase case de vacante din zona satului Liban, comuna harghiteana Suseni. Imagine de acum doua zile FOTO: Primaria comunei Suseni Primarul a stat de sase in Liban Egyed Jozsef, primar al comunei Suseni din judetul Harghita, spuen ca anul acesta, ursul a intrat in 17 case, iar anul trecut - in 100 de case din zona satului Liban.

acum 76 luni (27 Mar 2018)

Imagini cu pagubele create de urs

Benke Iosif, presedintele Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi "Zetelaka Es Tarsai", una dintre asociatiile de profil din judetul Harghita, a declarat, pentru "Adevarul", ca un urs a intrat in ultimele patru nopti in sase case de vacante din zona satului Liban, comuna harghiteana Suseni.

Potrivit acestuia, este vorba de un urs iesit din hibernare, mijlociu ca marime, nu adult. Si ceva de umor: a baut afinata si apoi s-a dus la padure si a adormit sub primul molid", povesteste Benke Iosif.

El stie ca oamenii din comuna au depus plangeri inca din toamna si s-a cerut derogare la Ministerul Mediului pentru recoltarea ursului, adica impuscarea lui.

Locul din care ursul a luat sticla de afinata FOTO: Primaria comunei Suseni

"Nu asta e telul nostru, sa impuscam animalele. Sangele de pe zapada e al ursului care s-a ranit dupa ce a spart un geam FOTO: Primaria comunei Suseni

Acesta crede ca ursul ce a intrat in cele sase case de vacanta e acelasi cu cel care a intrat si anul trecut in mai multe case. "Dupa toate descrierile, acest urs ar putea fi cel de anul trecut care a intrat in case", adauga Benke.

Nu au fost localnici sau turisti raniti, nici acum, nici anul trecut, dar - subliniaza Benke - "e o trauma - vine ursul, sparge geamul, omul doarme la mansarda si jos ursul cotrobaie in camara". Imagine de acum doua zile FOTO: Primaria comunei Suseni

Primarul a stat de sase in Liban

Egyed Jozsef, primar al comunei Suseni din judetul Harghita, spuen ca anul acesta, ursul a intrat in 17 case, iar anul trecut - in 100 de case din zona satului Liban. Edilul spune ca, initial, cand a auzit ca ursul ar fi intrat in camara a crezut ca e vorba de un infractor. Asa s-a dus la panda, intr-o seara, intr-o casa unde ursul fusese deja de vreo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro