FOTO. Un nou protest la Chisinau impotriva lui Igor Dodon. Tinerii il acuza ca vrea sa impuna invatarea limbii ruse si ca a dat mana cu separatistii din Transnistria

Demonstrantia, initiata de Asociatia ODIP ("Onoare, Demnitate si Patrie") a pornit de la ideea, recent exprimata de presedintele Dodon, ca in scolile din Republica Moldova trebuie reintrodusa, in mod obligatoriu, invatarea limbii ruse.

acum 72 luni (29 Mar 2017)

Demonstrantia, initiata de Asociatia ODIP ("Onoare, Demnitate si Patrie") a pornit de la ideea, recent exprimata de presedintele Dodon, ca in scolile din Republica Moldova trebuie reintrodusa, in mod obligatoriu, invatarea limbii ruse. Noi trebuie sa invatam limba romana, pentru ca suntem moldoveni, adica romani - asa cum sunt si oltenii, si ardelenii, si banatenii", a explicat presedintele ODIP, Vlad Biletchi.

La un moment dat, din cladire a iesit purtatorul de cuvant al presedintelui Dodon, Ion Ciobanu, care a avut un schimb de replici cu demonstrantii. Ion Ciobanu a sustinut in fata acestora ca intentia lui Igor Dodon de a impune invatarea limbii ruse in scoli nu trebuie criticata, intrucat e bine sa invatam "si limba rusa, si limba engleza".

Ion Ciobanu a mai afirmat ca "in ultimele trei luni, increderea in Presedintie a crescut de 15 ori".

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al lui Igor Dodon i-a amenintat pe demonstranti ca actiunea lor, pro-unionista, contravine Constitutiei Republicii Moldova, intrucat "cei care militeaza pentru lichidarea statalitatii sunt impotriva integritatii teritoriale a tarii".

Demonstrantii i-au replicat ca, dimpotriva, actiunea lor este legala, intrucat Constitutia, la articolul 142, arata ca textul acesteia poate fi modificat, prin referendum. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro