FOTO. Un militant ISIS depistat la urcarea in avion catre Bucuresti

Un simpatizant Stat Islamic, care invăţase să construiască o bombă după indicaţiile de pe internet a fost oprit de autorităţile britanice chiar inainte de a se urca intr-o cursă aeriană spre Bucureşti. Poliţiştii au descoperit atunci, chiar asupra sa, ceea ce au numit "un ghid explicit de luptă in numele Daesh", cotiere şi genunchiere, un incărcător solar, o trusă de prim ajutor, impreună cu două perechi de ochelari, ochelari de inot, șampon și o mașină de tuns barba.

acum 91 luni (29 Jul 2016)

Un simpatizant Stat Islamic, care invăţase să construiască o bombă după indicaţiile de pe internet a fost oprit de autorităţile britanice chiar inainte de a se urca intr-o cursă aeriană spre Bucureşti. Cubeyda Hassan Jama, 19, cetăţean finlandez de origine somaleză, a fost arestat pentru trei ani şi şase luni după ce şi-a folosit banii proveniţi dintr-un imprumut guvernamental necesar perioadei de studii din Anglia pentru a-şi lua bilet doar dus pentru o cursă RyanAir din Stansted spre Bucureşti.

Conform sursei citate, tanărul, care studia Informatică la Universitatea Middlesex din Londra a fost obligat să coboare din avionul care urma să plece de pe aeroportul din Stansted din Londra spre Bucureşti, Romania.

Poliţiştii au descoperit atunci, chiar asupra sa, ceea ce au numit "un ghid explicit de luptă in numele Daesh", cotiere şi genunchiere, un incărcător solar, o trusă de prim ajutor, impreună cu două perechi de ochelari, ochelari de inot, șampon și o mașină de tuns barba.

Au urmat percheziţii in locuinţa sa din Thornton Heath, un cartier din capitala londoneză, unde s-au descoperit mai multe elemente care indică dorinţa bărbatului de a se alătura teroriştilor: o listă cu locuri de muncă in cadrul ISIS (asistent, bucătar, mecanic, profesor, antrenor de fitness) şi instrucţiuni pentru construirea unei bombe.

In laptopul suspectului au fost găsite, de asemenea, inregistrări video macabre cu execuţiile IS, o listă de echipamente recomandate de jihadişti, un folder numit "Sacrificiu de sine" şi cartea 'Hijrah to Islamic State', un material care furniza informaţii detaliate despre aderarea la ISIS. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro