FOTO. Un inventator roman a atras atentia presei internationale cu un proiect revolutionar: Un "super yacht-zepelin"

George Lucian, oradeanul pasionat de iahting, nave militare si zepeline, a aparut, miercuri, pe prima pagina a site-ului CNN cu un proiect revolutionar, un super yacht-zepelin, despre care au mai scris si o serie de alte publicatii internationale, potrivit Agerpres. CNN a publicat articolul despre el, cu numeroase imagini, sub titlul 'Va revolutiona conceptul super iahtului 'Dare to Dream' lumea calatoriilor?' 'Conceptul meu este inspirat de designul din industria de iahturi si nave militare, dar si de fascinatia mea pentru zepelinele de la inceputul secolului, care transportau pasageri dincolo de Oceanul Atlantic, intr-o maniera romantica si luxoasa.

acum 80 luni (17 Aug 2017)

George Lucian, oradeanul pasionat de iahting, nave militare si zepeline, a aparut, miercuri, pe prima pagina a site-ului CNN cu un proiect revolutionar, un super yacht-zepelin, despre care au mai scris si o serie de alte publicatii internationale, potrivit Agerpres. Este un super iaht cu toate facilitatile la bord, care transporta si un dirijabil, un zepelin, care la randul lui, are cateva facilitati la bord.

Proiectul cu care si-a castigat celebritatea este format dintr-un super iaht de 140 de metri denumit 'Dare to dream' care are atasat un zepelin de 100 de metri umplut cu heliu, cu numele 'Flying Diamond'. Acesta va sta atasat pe iaht atunci cand nu va fi folosit si va avea propriul lui comandament cu echipaj si camere de locuit.

Proiectul a fost prezentat recent de CNN, Fox News, Yahoo News, Daily Mail, The Sun, revista Architectural Digest (AD) si zeci de alte publicatii, inclusiv Monaco Reporter, orasul in care tanarul de 28 de ani lucreaza int-o mare firma de asigurari pentru iahturi. Revista AD, de exemplu, ei chiar publica articole si proiecte de cea mai buna calitate', a spus George.

Oradeanul a afirmat ca succesul de acum nu este unul obtinut peste noapte, deoarece el practica arta desenului de la cea mai frageda varsta. Am avut mai multe expozitii pe Coasta de Azur, cu picturi tehnice si creez in continuare', a spus George.

Tanarul oradean, care ar putea revolutiona industria iahturilor, nu se asteapta, deocamdata, sa-i fie pus in practica proiectul, desi dupa multimea de aprecieri parca ar putea sa gandeasca si altfel.

'De la bun inceput nu m-am asteptat la foarte mare lucru, dar am primit mult mai mult decat mi-as fi putut imagina. Este cu siguranta un foarte bun punct de plecare spre o potentiala cariera in design si iahtinguri moderne...Dar sa fie si construit, inca nu am de unde sa stiu, si nici nu pot face previziuni. Desi exista un anumit interes, dupa sute de mesaje, de comentarii si propuneri',... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro