FOTO Un avion rusesc a survolat Marea Neagra in timpul exercitiilor unei grupari navale NATO

FOTO Un avion rusesc a survolat Marea Neagra in timpul exercitiilor unei grupari navale NATO

Imagini de la exercitiile NATO din Marea Neagra FOTO Bogdan Chesaru / Inquam Photos FOTO Bogdan Chesaru / Inquam Photos FOTO Bogdan Chesaru / Inquam Photos Mai cititi si: Gruparea navala NATO Standing Maritime Group-2 vine in portul Constanta Fregata Regina Maria va participa la exercitii navale cu o grupare NATO

acum 112 luni (17 Mar 2015)

Gruparea navala NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2) a desfasurat luni, 16 martie, un exercitiu in Marea Neagra.

Fortele Navale Romane sunt reprezentate in grupare de fregata Regina Maria, cu un elicopter la bord, iar celelalte nave sunt: crucisatorul USS Vicksburg, fregatele HMCS Fredericton, TCG Turgutreis, ITS Aliseo si nava auxiliara FGS Spessart.

La exercitiul de luni, pe langa aceste nave, au mai participat din partea Fortelor Navale Romane, doua corvete, doua nave purtatoare de rachete, fregata Marasesti si trei aeronave ale Fortelor Aeriene Romane. Militarii au desfasurat exercitii de lupta antisubmarin si impotriva aeronavelor inamice, exercitii de respingerea atacului unor nave si ambarcatiuni rapide inamice.

In timpul acestui exercitiu, desfasurat in zona apelor internationale, un avion de cercetare rusesc IL-20 a survolat zona. Ministrul Apararii, Mircea Dusa, care a asistat la acest exercitiu de pe fregata Regina Maria, sustine ca nu este o coincidenta prezenta avionului rusesc chiar in timpul desfasurarii fortelor NATO.

Ministrul a mentionat ca este normal ca avioane de supraveghere electronica sa culeaga informatii despre ceea ce se intampla pe Marea Neagra asa cum si avioanele NATO culeg informatii din aceasta zona.

Participarea Fortelor Navale Romane la actiunile gruparii navale SNMG-2 din Marea Neagra a fost planificata din anul 2014 si are ca obiectiv principal dezvoltarea interoperabilitatii marinarilor militari romani cu militarii din Alianta.

Imagini de la exercitiile NATO din Marea Neagra FOTO Bogdan Chesaru / Inquam Photos

FOTO Bogdan Chesaru / Inquam Photos

FOTO Bogdan Chesaru / Inquam Photos

Mai cititi si:

Gruparea navala NATO Standing Maritime Group-2 vine in portul Constanta

Fregata Regina Mar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro