FOTO. Un an de la atentatele de la Paris. Marturia emotionanta a unui supravietuitor de la Bataclan: Vreau sa ma simt mai bine, dar uneori ma intreb daca merit asta

Francezii vor marca duminica un an de la atentatele sangeroase care au lasat in urma 130 de morti si peste 360 de raniti in inima metropolei pariziene. Duminica, vor avea loc mai multe evenimente discrete de comemorare, iar francezii au fost rugati sa lase o lumanare aprinsa la fereastra pentru a-si aminti de cele 130 de victime ale atentatelor sangeroase care au vizat sala de concerte Bataclan, sase baruri si restaurante din Paris, precum si Stade de France.

acum 82 luni (12 Nov 2016)

Francezii vor marca duminica un an de la atentatele sangeroase care au lasat in urma 130 de morti si peste 360 de raniti in inima metropolei pariziene. O scrisoare emotionanta a unui supravietuitor de la Bataclan arata cum viata unui om s-a schimbat radical odata cu intreaga societate franceza dupa atentatele jihadiste de la 13 noiembrie 2015, relateaza BBC News citat de news.ro. Imaginile au fost realizare de Associated Press. Atat de multi oameni nu au supravietuit si ma socheaza acest lucru in fiecare zi.

Sunt trist pentru toti cei care si-au pierdut viata, furios pe cei responsabili si ma simt vinovat ca am supravietuit, in timp ce multi altii au murit. Totodata, sunt extrem de speriat.

La aproape un an dupa, sunt diagnosticat cu sindromul de stres posttraumatic si cu depresie. Vreau sa ma simt normal si sa fiu capabil sa ma bucur de aceleasi lucruri de care ma bucuram in trecut: socializare, muzica live si calatorii. Gandurile mele se indreapta spre toti oamenii marcati de terorism, mereu".

Evenimentele de comemorare a atacurilor de la Paris

In urma cu un an, buchetele de flori acopereau petele de sange din fata barului Carillon, situat la o intersectie linistita din apropierea Senei. Acum, trotuarele sunt din nou ocupate de scaune, mese si de francezi care rad copios, departe de imaginea mortilor intinsi pe caldaram la 13 noiembrie 2015.

Duminica, vor avea loc mai multe evenimente discrete de comemorare, iar francezii au fost rugati sa lase o lumanare aprinsa la fereastra pentru a-si aminti de cele 130 de victime ale atentatelor sangeroase care au vizat sala de concerte Bataclan, sase baruri si restaurante din Paris, precum si Stade de France.

Prima comemorare oficiala a victimelor a avut loc vineri noapte la Stade de France, unde o persoana si-a pierdut viata anul trecut, atunci cand avea loc un meci intre echipele nationale din Franta si Germania. Un minut de reculegere a avut loc inainte de meciul de pe ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro