FOTO Umanitatea, calcata in picioare de niste arabi: Moment ingrozitor la un meci din Liga Campionilor Asiei

FOTO Umanitatea, calcata in picioare de niste arabi: Moment ingrozitor la un meci din Liga Campionilor Asiei

Confederatia Asiatica de Fotbal (AFC) a aprobat cererea iranienilor ca, inainte de primul fluier al intalnirii, sa fie tinut un moment de reculegere in amintirea celor 66 de pasageri care si-au pierdut viata intr-un accident aviatic in Iran la inceptul saptamanii. Guvernul de la Riad se afla in relatii extrem de proaste si cu Qatar si, drept razbunare, echipele de fotbal din aceasta tara au fost tratate extrem de prost, atunci cand au jucat in Arabia Saudita.

acum 57 luni (22 Feb 2018)

Arabia Saudita e printre cele mai inapoiate tari din Orientul Mijlociu, iar asta pentru ca, in ultimele decenii, guvernul a facut tot posibilul ca localnicii sa aiba contacte cat mai limitate cu lumea exterioara. De altfel, pentru ca un strain sa patrunda pe teritoriul Arabiei Saudite, formalitatile pentru obtinerea vizei reprezinta un calvar.

Sauditii vor sa traiasca in lumea lor si sunt constienti ca, daca strainii ar ajunge in numar mare acolo, exista riscul ca localnicii sa preia obiceiurile din Occident.

Din pacate, sportivii sauditi sunt puternic influentati de guvernul lor, iar din aceasta cauza comit niste gesturi socante.

Confederatia Asiatica de Fotbal (AFC) a aprobat cererea iranienilor ca, inainte de primul fluier al intalnirii, sa fie tinut un moment de reculegere in amintirea celor 66 de pasageri care si-au pierdut viata intr-un accident aviatic in Iran la inceptul saptamanii. Atunci cand crainicul arenei a anuntat acest lucru, fotbalistii de la Esteghlal, dar si cei patru arbitri s-au adunat in cercul din mijlocul terenului. Spre rusinea lor, jucatorii sauditi au refuzat acest moment de reculegere si au continuat sa faca miscari de incalzire!

Gestul lor a facut inconjurul lumii si inclusiv ziare si site-uri de limba araba au criticat aceasta lipsa de respect din partea sauditilor. Guvernul de la Riad se afla in relatii extrem de proaste si cu Qatar si, drept razbunare, echipele de fotbal din aceasta tara au fost tratate extrem de prost, atunci cand au jucat in Arabia Saudita. Situatia a fost atat de urata, incat FIFA a amenintat Arabia Saudita cu excluderea de la Mondialul din 2018, daca jignirea jucatorilor si oficialilor echipelor din Qatar se va repeta pe viitor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro