FOTO Tudor Petrican transforma orice obiect intr-un ceas unicat

FOTO Tudor Petrican transforma orice obiect intr-un ceas unicat

Ca orice baiat curios, Tudor era pasionat de ceasuri inca din copilarie, cand demonta mecanismele orologiilor de cate ori avea ocazia. El crede ca un motiv pentru care afacerea lui merge bine este legat de faptul ca oamenii s-au saturat de chinezariile de pe piata si prefera sa cumpere ceasuri care transmit un mesaj si care pot ramane o amintire frumoasa pentru cei dragi. "Fac ceasuri din piese de masini destinate casatului, piane abandonate, lemn din padure, roti de bicicleta, discuri de pick-up, alte obiecte reciclate sau ceasuri importate si modificate, lemn, metal, sticla, mase plastice achizitionate de la diferiti furnizori.

acum 82 luni (19 Dec 2014)

Ca orice baiat curios, Tudor era pasionat de ceasuri inca din copilarie, cand demonta mecanismele orologiilor de cate ori avea ocazia. A studiat Electrotehnica la Brasov, dar la un moment dat si-a intrerupt studiile si s-a mutat in Bucuresti, pentru a lucra in asistenta tehnica de calcul.

Tudor ne-a spus ca ideea de a crea ceasuri a aparut din nevoia de a face rost de bani pentru a-si plati chiria in Brasov. Acum, apartamentul in care locuieste ii este si loc de munca, devenind un atelier unde si-a instalat instrumentele de lucru. Mentorul sau a fost un prieten, Eduard Ion, sculptor de meserie, care l-a initiat in tainele acestei arte, cu ajutorul careia isi realizeaza modelele. Tudor crede ca acesta a fost norocul lui, deoarece "cand esti la zero, ai doua variante: ori mergi si te scolesti, ori furi meserie de la cineva". Mama, bunicii, aveau ceasuri de mana, de camera, chiar si un orologiu. Tot de mic mi-a placut sa asamblez, sa desfac diferite lucruri, sa-mi astampar pofta mainilor de a face ceva.

Ceasuri cu mesaj

Pasiunea s-a transformat, in timp, intr-o afacere de succes, iar Tudor a descoperit ca poate castiga bine din ceasurile sale. El crede ca un motiv pentru care afacerea lui merge bine este legat de faptul ca oamenii s-au saturat de chinezariile de pe piata si prefera sa cumpere ceasuri care transmit un mesaj si care pot ramane o amintire frumoasa pentru cei dragi. "Fac ceasuri din piese de masini destinate casatului, piane abandonate, lemn din padure, roti de bicicleta, discuri de pick-up, alte obiecte reciclate sau ceasuri importate si modificate, lemn, metal, sticla, mase plastice achizitionate de la diferiti furnizori. Unele dintre ceasuri sunt adevarate opere de arta, eu asa le consider. Pe langa faptul ca sunt utile, ceasurile sunt piese frumoase de decor, iti place sa te uiti la ele.

Preturi intre 100 si 1000 de lei

Pentru a-si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro