FOTO. Tot ce trebuie sa stii despre cel mai prietenos oras din lume

Localnicii se mandresc cu faptul ca orasul lor a fost desemnat drept "cel mai prietenos oras din lume" de publicatia turistica Conde Nast Traveller si de Rough Guides, o editura care publica ghiduri de calatorie. De asemenea, odata ajunsi in parc, este putin probabil ca nu va veti trezi in mijlocul unui eveniment: de la expozitii de statui din bronz, la competitii ale crescatorilor de trandafiri.

acum 104 luni (9 Jul 2015)

Cel mai mare oras al Scotiei este si cel mai prietenos oras din lume. Dupa ce industria din oras a inceput sa se destrame, orasul a intrat intr-o campanie de reinventare care a tinut mai bine de 30 de ani, potrivit bbc.com.

In prezent, Glasgow are 32.000 de angajati in industria turismului si este locul in care sunt cei mai multi experti in ceea ce priveste tehonologia cu emisii reduse de carbon. Mai mult, in ultimii 10 ani, Glasgow a castigat un numar impresionat de 3.323 de conferinte internationale si locale, care au contribuit cu 1,2 miliarde de lire la economia orasului.

De asemenea, orasul scotian a fost cotat drept unul dintre cele mai ieftine orase din lume pentru turistii. Localnicii se mandresc cu faptul ca orasul lor a fost desemnat drept "cel mai prietenos oras din lume" de publicatia turistica Conde Nast Traveller si de Rough Guides, o editura care publica ghiduri de calatorie. Parcurile sunt una dintre atractiile orasului, intrucat sunt inconjurate de raul Clyde, care ofera o privesiste fantastica. De asemenea, odata ajunsi in parc, este putin probabil ca nu va veti trezi in mijlocul unui eveniment: de la expozitii de statui din bronz, la competitii ale crescatorilor de trandafiri. Burrell Collection este un alt obiectiv turistic care trebuie bifat de pe lista de obiective turistice. Burrel Collection este o galerie care reuneste artefacte pagane colectionate de Sir Wiliam Burrell. La acest muzeu, pot fi vazute locomotive vechi de peste 80 de ani. Cu 127 de metri inaltime si abilitatea de a se roti la 360 de grade, turnul se afla in Cartea Recordurilor.

Localnicii ii sfatuiesc pe turisti sa nu se simta jigniti daca oamenii li se vor adresa cu "amice" pe strada si daca sunt bombardati cu intrebari prea directe: locuitorii din Glasglow iubesc sa stea de vorba si timiditatea nu ii caracterizeaza. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro