FOTO Topul celor mai impresionante statii de metrou din lume: cum arata statia in forma de submarin sau cea de sub raul Huangpu

FOTO Topul celor mai impresionante statii de metrou din lume: cum arata statia in forma de submarin sau cea de sub raul Huangpu

Nu toate statiile de metro sunt la fel de respingatoare ca cele din Bucuresti. Sunt peste 4.500 de panouri de sticla, pictate de Narcissus Quangliata, care sunt asezate sub forma de glob pamantesc. La statia de metrou "Avtovo" din Sankt Petersburg, Rusia, se gasesc candelabre situate in centrul platformelor, podoabe decorate cu ramuri de lauri, coloanele de marmura, impresionante mozaicuri si memorii istorice.

acum 45 luni (9 Sep 2016)

Nu toate statiile de metro sunt la fel de respingatoare ca cele din Bucuresti. In lumea civilizata sunt statii de transport public uimitoare, pline de lumina si picturi murale, proiectii care iti taie rasuflarea.

Publicatia Business Insider a realizat topul celor mai impresionante statii de metrou din toata lumea, locuri care transforma traseele calatorilor in adevarate vizite la muzeu.

In interiorul statiei "Formosa Boulevard" (foto principal) din Kaohsiung, Taiwan, exista o adevarata opera de arta. Sunt peste 4.500 de panouri de sticla, pictate de Narcissus Quangliata, care sunt asezate sub forma de glob pamantesc.

Statia de metrou din centru Manhattanului a fost declarata cea mai frumoasa statie din New York.

"Komsomolskaia" din Moscova, este o statie de inspiratie neoclasica realizata de rusul Dmitri Chechulin. In interior sunt candelabre si plafoane care seamana cu cele care se gaseau in marile sali de bal, mozaicul fiind inspirat de scena unui discurs al lui Stalin, in perioada razboilui.

Pierdut in lumea fictiva a lui Jules Vern, statia "Arts et Metiers" din Paris, Franta, a fost proiectata de artistul Francois Schuiten si include pereti de cupru care imita interiorul unui submarin.

Existand peste 90 de statii de metrou in Stockholm, Suedia, o parte dintre acestea au fost decorate cu sculpturi, mozaicuri, picturi, si instalatii. Una dintre acestea este si statia "Distantp", care a fost decorata de artistii Enno Hallek si Ake Pallarp.

La statia de metrou "Avtovo" din Sankt Petersburg, Rusia, se gasesc candelabre situate in centrul platformelor, podoabe decorate cu ramuri de lauri, coloanele de marmura, impresionante mozaicuri si memorii istorice.

Desi este mai degraba o atractie turistica decat o statie, tunelul din Shanghai, China, ofera pasagerilor o plimbare in subteran pe sub raului Huangpu, calatoria incluzand e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro