FOTO Top zece motive pentru care trebuie sa vizitati Pestera Tausoare

FOTO Top zece motive pentru care trebuie sa vizitati Pestera Tausoare

Pestera Tausoare este situata in sud-vestul Muntilor Rodnei, la o altitudine de aproape 1000 de metri. Oricat de surprinzator ar parea, sunt suficienti pasionati de fenomene paranormale convinsi ca bilele de Tausoare permit teleportarea.

acum 110 luni (24 Mar 2015)

Pestera Tausoare este situata in sud-vestul Muntilor Rodnei, la o altitudine de aproape 1000 de metri. Aceasta a fost descoperita in urma cu jumatate de secol, mai exact in anul 1955, de catre invatatorul Leon Barte.

Pestera este deschisa vizitarii de doar doi ani, pana acum doar speologii cu aprobari speciale avand posibilitatea sa-i descopere secretele. Pretul unui bilet ajunge la 20 de lei, iar daca doriti sa o imortalizati, sunteti nevoiti sa scoateti din buzunar cateva sute de lei. In galeriile pesterii gasim "Bilele de Tausoare", sfere de calcar care reprezinta un fenomen unic in pesterile lumii. O cascada de 15 metri inaltime, aflata la aproape 5 kilometri distanta de intrarea in pestera, iti fura ochii. A primit statutul de rezervatie stiintifica datorita multitudinii elementelor cu ocurenta rara in pesterile Romaniei sau cu carcater de unicat. Are cea mai mare lungime a galeriilor din Carpatii Orientali, care se intind pe aproximativ 17.000 de metri. Pestera Tausoare este singura din Carpatii Orientali in care au fost gasite fosile de fauna glaciara din specia "urs de pestera". Iti testeaza conditia fizica: daca unele galerii iti dau impresia ca esti pe holurile unei cladiri, altele se micsoreaza si se stramteaza atat de mult incat esti nevoita sa se tarasti ca-n transee pentru a inainta. Oricat de surprinzator ar parea, sunt suficienti pasionati de fenomene paranormale convinsi ca bilele de Tausoare permit teleportarea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro