FOTO. Tesla pregateste un rival pentru BMW Seria 3 si Audi A4. Cum va arata electrizanta Model 3

Producătorul de mașini electrice premium Tesla pregătește următorul său model, pe care il va lansa in 2016, cel mai probabil in premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva. Cu toate că modelul este finalizat in mare parte și cel mai probabil ar fi fost gata pentru mult mai importantul Salon Auto de la Frankfurt, americanii au preferat să mai amane lansarea pentru a fi siguri că că totul va fi perfect la momentul debutului și mai ales pentru ca Model 3 să aibă parte de o expunere maximă.

acum 98 luni (24 Jul 2015)

Producătorul de mașini electrice premium Tesla pregătește următorul său model, pe care il va lansa in 2016, cel mai probabil in premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva. Tesla Model 3 va avea misiunea de a acoperi un segment extrem de disputat.

Tesla Model 3 va fi sora mai mică a lui Model S, mașină care rivalizează cu succes, in SUA, producători ca BMW sau Audi. Cu toate că modelul este finalizat in mare parte și cel mai probabil ar fi fost gata pentru mult mai importantul Salon Auto de la Frankfurt, americanii au preferat să mai amane lansarea pentru a fi siguri că că totul va fi perfect la momentul debutului și mai ales pentru ca Model 3 să aibă parte de o expunere maximă.

Musk a spus că inițial s-a gandit să denumească mașina Model E, insă astfel ar fi intrat in litigiu cu cei de la Ford care au de asemenea inregistrat un astfel de nume.

După cum a obișnuit pană acum, Tesla va lansa un model care să rivalizeze producătorii premium mai ales la performanțe. Dacă Model S este una dintre cele mai rapide mașini din lume, Model 3 va fi cel puțin la fel de rapidă precum un BMW M3, care poate atinge 100 km/h in circa 4 secunde.

Model 3 va fi cu circa 20% mai mică față de predecesorul său, insă producătorul american spune că la interior va fi loc și pentru 5 persoane. Cel mai important aspect, autonomia mașinii va fi de peste 200 mile (322 km).

Tesla Model III, după cum va apărea scris pe mașină, va avea un preț estimat la circa 30.000 lire sterline (42.000 euro), in Marea Britanie.

Pană in prezent Tesla a lansat două modele S, berlina de clasă mare și X, SUV-ul său. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro