Foto-telefoanele momentului

Varianta SE a iPhone-ului vine cu un ecran de 4 inci, insa inglobeaza cele mai noi tehnologii Apple pe care le regasim si la modelul iPhone 6 - un procesor puternic A9 de 64 biti si 2GB RAM, ecranul are o rezolutie de 1334×750, iar spatiul de stocare este de 16 sau 64GB. Nokia, deschizator de drumuri Colaborarile dintre producatorii de telefoane mobile si cei de lentile sau camere foto nu sunt o noutate in industrie.

acum 54 luni (12 Apr 2016)

Camera foto a unui telefon mobil devine din ce in ce mai importanta, performantele acestora ajungand sa concureze - si chiar sa depaseasca uneori - clasicele camere foto digitale.

Daca studiem specificatiile telefoanelor de top lansate in ultimele luni, dincolo de procesoare mai rapide, ecrane mai mari si care raspund mai usor la atingerea cu degetul, ne mai atrag atentia si specificatiile tehnice ale camerelor foto incorporate.

Huawei a ales Leica

Producatorul chinez Huawei a anuntat in urma cu cateva luni colaborarea sa cu iconicul brand german producator de camere foto - Leica. Astfel, telefonul Huawei P9 devine primul smartphone cu o camera foto duala de 12 MP, ce dispune de senzori RGB (color) si BW (alb si negru). Telefonul vine cu un display full HD de 5,2 inci si este dotat cu procesor Kirin 955 (Cortex A-53 la 1,8 GHz) si o memorie RAM de 3GB.

In cadrul evenimentului de lansare al telefonului, care a avut loc la Londra saptamana trecuta, compania a pus accentul mult pe componenta foto, insistand asupra faptului ca telefonul P9 este mai subtire decat telefoanele concurente ale Apple si Samsung, camerele foto fiind perfect integrate in carcasa telefonului.

Apple, video la 4K

Desi Apple, producatorul iPhone, nu declara public numele companiilor cu care lucreaza la camerele foto integrate in telefoanele sale, compania reuseste sa aduca pe piata unele dintre cele mai bune si apreciate camere.

Anul trecut Apple a lansat primul telefon cu o camera de 12MP care poate filma clipuri video la o rezolutie 4K, iar anul acesta aceeasi camera a fost integrata in alte doua dispozitive - telefonul iPhone SE si Ipad Pro de 9,7 inci. Varianta SE a iPhone-ului vine cu un ecran de 4 inci, insa inglobeaza cele mai noi tehnologii Apple pe care le regasim si la modelul iPhone 6 - un procesor puternic A9 de 64 biti si 2GB RAM, ecranul are o rezolutie de 1334×750, iar spatiul de stocare este de 16 sau 64GB. Problema cu ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro