FOTO Tatal lui Tudor Gheorghe, fost detinut politic, a fost condus pe ultimul drum. "A avut o viata grea, insa a reusit sa mearga mai departe"

Ilie Tudor, in varsta de 92 de ani, fost detinut politic pe vremea regimului comunist, a incetat din viata pe data de 21 martie. Condamnat la 22 de ani de temnita Ilie Tudor a fost condamnat la varsta de 35 de ani la 22 de ani de inchisoare pentru apartenenta la Miscarea Legionara.

acum 110 luni (23 Mar 2015)

Ilie Tudor, in varsta de 92 de ani, fost detinut politic pe vremea regimului comunist, a incetat din viata pe data de 21 martie.

"Nea Ilie a fost un om bun si nu a facut rau nimanui niciodata. M-am intalnit cu el in urma cu doua saptamani si am stat putin de vorba. A fost inchis in temnita pe nedrept", a povestit Marian Ionescu, de 74 de ani.

Condamnat la 22 de ani de temnita

Ilie Tudor a fost condamnat la varsta de 35 de ani la 22 de ani de inchisoare pentru apartenenta la Miscarea Legionara. Tatal maestrului Tudor Gheorghe a devenit cunoscut dupa ce a constituit un grup de 23 de persoane pentru a rasturna guvernul. A fost coleg de coleg de inchisoare cu teologul Dumitru Staniloaie, Petre Tutea, Nichifor Crainic si Radu Gyr.

"Unchiul meu a fost detinut politic, dar si una dintre figurile marcante ale judetului Dolj in perioada comunista. A cantat ani buni si in corul bisericii, iar Tudor Gheorghe a mostenit talentul muzical de la tatal sau. A fost un om de o bunatate aparte. Ilie Tudor a fost toata viata un om demn", a spus Stefan Mitrica, nepotul lui Ilie Tudor.

Tatal maestrului Tudor Gheorghe a fost impotriva sustinerii pe care a aratat-o fiul sau pentru Antena 3 si Dan Voiculescu. Si cum sa creada cineva ca eu as putea sustine pe un bogatas care a facut avere din banii comunistilor, care mai e si condamnat acum? Sunt uimit ca si-au permis sa spuna asa ceva, nu cred ca fiul meu ar fi putut sa spuna si el asa ceva. S-au folosit de numele meu in campania lor de salvare a unui comunist murdar.

Tatal maestrului Tudor Gheorghe a fost inmormantat in localitatea doljeana Podari.

Mai citeste si

Ilie Tudor, scriitor, fost detinut politic, tatal lui Tudor Gheorghe: "Am vazut oameni veniti in carje si plecati in picioare" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro