FOTO Tainele pralinelor delicioase facute de un artizan de numai 19 ani: "Nu urmaresc cantitatea, ci calitatea"

FOTO Tainele pralinelor delicioase facute de un artizan de numai 19 ani:

Stefan crede ca cel mai important impediment in derularea afacerii sale este ignoranta oamenilor: "Mare parte dintre romani nu stiu sa faca diferenta intre o ciocolata reala, de buna calitate, si o imitatie, facuta pe baza de orice alte grasimi vegetate, numai nu cu unt de cacao, si cu o cantitate enorma de zahar. Pentru viitor, Stefan Buraga are planuri mari: "Nu imi place sa fac pronosticuri, dar in urmatorii zece ani vreau sa reusesc sa deschid macar un spatiu de vanzare cochet, pe model francez sau belgian, cu o parte din clientela fidela, care sa fi inteles ce inseamna o ciocolata reala, nu ceea ce se gaseste in mare parte pe piata, ca produse de larg consum".Citeste si:FOTO Descoperire inedita a studentilor de la Geologie din Iasi si a unui profesor de la Harva

acum 76 luni (3 Mar 2018)

Stefan Buraga, acum un elegant student la Facultatea de Chimie din Iasi, a facut o pasiune pentru ciocolata belgiana inca din adolescenta. M-am nimerit la acelasi eveniment cu unul dintre directorii firmei care importa in Romania ciocolata belgina, cu care lucrez si in momentul de fata. A urmat un lung sir de experimente si de esecuri pentru a ajunge la ceea ce fac astazi", rememoreaza Stefan. Totodata, crearea logo-ului a trecut prin mainile a doi artisti: "Prima varianta a fost facuta de o prietena de la Bucuresti, imediat la inceput, dupa aparitia ideii. In momentul in care am reusit sa stabilesc exact o linie a modului in care vad eu evolutia conceptului, am ajuns la identitatea vizuala de astazi, facuta de un tanar artist, care a reusit sa inteleaga exact ceea ce imi doresc eu sa transmit".

Acum, Stefan transforma ciocolata belgiana in pralinele L'Artisan intr-un atelier amenajat in Valea Lupului, judetul Iasi, detinut de familia sa, care i-a sustinut de la inceput ideea: "In acest proiect, familia a reusit sa fie obiectiva, lucru care ma bucura enorm. A stiut sa faca o critica constructiva cand a fost nevoie si a stiut sa spuna doua vorbe de lauda atunci cand vedea ca un lucru este bine facut. Lucrul cel mai important legat de familie este ca m-a sustinut de la inceput, cand o mare parte din ceea ce faceam nu-mi reusea, pana in ziua de astazi, cand nu duc lipsa de piedici". "Timpul de concepere a unei retete este in functie de inspiratia pe care o ai in momentul acela, poate este legat de parfumul pe care l-ai simtit cu doua ore mai devreme in tramvai sau este legat de un gust al copilariei, care iti revine in minte datorita revederii unei fotografii. "Totul tine de inspiratie, iar apoi de slefuirea ideii, cautare de texturi, arome, gusturi", spune tanarul. Cel mai mult a lucrat la o pralina o saptamana pentru stabilizarea unui concept, timp in care a facut diverse incercari legate de gust si de aspect.

Alege s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro