FOTO Sute de aradeni au protestat in ploaie. Au cerut salvarea unui parc din municipiu

FOTO Sute de aradeni au protestat in ploaie. Au cerut salvarea unui parc din municipiu

Reprezentantii Primariei spun ca parcul nu se desfiinteaza Responsabilii municipali sustin ca nu se pune problema nici din punct de vedere al ratiunilor urbanistice, nici din punct de vedere legal, de a se desfiinta vreun parc existent. Bugetul alocat pentru studiu este de aproximativ 160.000 de lei, in timp ce lucrarile efective de reamenajare a zonei ar costa milioane de euro.

acum 111 luni (10 Jan 2015)

Protestul a avut loc, deoarece Primaria a anuntat ca parcul va suferi modificari.

In zona se doreste realizarea unei parcari subterane si a unui tunel rutier, care spun protestatarii ar distruge complet Parcul Eminescu. Ma bucur ca la acest protest totul a decurs elegant si pasnic, oamenii au fost decenti si prezenta lor in parc a fost un semn de nemultumire fata de planul care speram sa nu fie niciodata pus in aplicare", a declarat Szolt Torok.

Reprezentantii Primariei spun ca parcul nu se desfiinteaza

Responsabilii municipali sustin ca nu se pune problema nici din punct de vedere al ratiunilor urbanistice, nici din punct de vedere legal, de a se desfiinta vreun parc existent.

Astfel, studiul ce va fi comandat urmeaza sa stabileasca solutiile de reamenajare a zonei.

Foto Protest parc

"In cazul in care se va opta pentru varianta construirii unei parcari, o solutie pentru protejarea arborilor seculari prezentata de Primarie, ca exemplu adoptat in alte orase europene, este realizarea unor decupaje in forma de cerc in planseul din beton care va sustine noul nivel a parcului. Astfel, trunchiurile arborilor ar iesi din aceste inele, iar parcarile ar fi create printre copaci, urmand ca doar cei considerati nevalorosi sa fie scosi din pamant si transplantati. In acest fel suprafata parcului ar fi extinsa, parcarea si pasajul rutier ar decongesiona traficul prin centrul orasului, realizandu-se si o zona pietonala intre Palatul Administrativ si Mures", a declarat Corina Draghici, purtator de cuvant al Primariei Arad.

Bugetul alocat pentru studiu este de aproximativ 160.000 de lei, in timp ce lucrarile efective de reamenajare a zonei ar costa milioane de euro.

Va mai recomandam: "Prietenii Parcului IOR" au protestat fata de ridicarea unei sali de spectacole pe spatiul verde, iar consilierii locali promit anularea pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro