FOTO Surpriza pompierilor pentru Emanuel, baietelul din judetul Vaslui care si-a salvat surorile din foc

FOTO Surpriza pompierilor pentru Emanuel, baietelul din judetul Vaslui care si-a salvat surorile din foc

In semn de consideratie si de apreciere pentru fapta si curajul sau, Emanuel a primit, din partea Inspectoratului General pentru Situatiide Urgenta, o casca de pompieri personalizata. Baietelul de 6 ani cu un bebelus in brate si altul de mana Au iesit din casa si au mers desculti si dezbracati pe drum pana in apropierea unui pod, unde i-a gasit o vecina, care i-a adapostit la ea acasa, pana la sosirea autoritatilor.

acum 86 luni (20 Dec 2016)

In semn de consideratie si de apreciere pentru fapta si curajul sau, Emanuel a primit, din partea Inspectoratului General pentru Situatiide Urgenta, o casca de pompieri personalizata.

"Cadrele inspectoratului l-au felicitat pe Emanuel si au tinut sa-i transmita ca ceea ce a facut pentru surorile sale mai mici este cel mai de pret cadou - "daruindu-le viata" si au primit promisiunea copilului, ca peste ani, vadeveni pompier", au precizar reprezentantii ISU Vaslui.

La inceputul acestei luni, casa celor trei copiii a fost cuprinsa de flacari, iar Emanuel, la cei doar sase anisori ai sai, si-a salvat cele doua surori, Ioana (1 an si 3 luni) si Amalia (3 luni), din incendiul care le-a mistuit caminul in totalitate.

Cei trei copii, lasati in grija bunicilor de catre parintii plecati la munca in strainatate. In timp ce baiatul si fetitele dormeau, bunica a mers la magazinul din sat pentru a cumpara scutece bebelusului, bunicul fiind plecat dis-de-dimineata intr-o padurice de la marginea satului pentru a taia lemne.

La un moment dat, baietelul de 6 ani s-a trezit si a dat drumul la televizor. In timp ce urmarea un post de desene animate, baietelul a vazut cum de sub masa pe care se afla televizorul au inceput sa iasa flacari, care au cuprins perdeaua si s-au extins spre pat.

Baietelul de 6 ani cu un bebelus in brate si altul de mana

Au iesit din casa si au mers desculti si dezbracati pe drum pana in apropierea unui pod, unde i-a gasit o vecina, care i-a adapostit la ea acasa, pana la sosirea autoritatilor. Vecinii au sarit cu galetile cu apa pentru a stinge valvataia, insa nu au avut nicio sansa in fata flacarilor mari de cativa metri.

Cazul lui Emanuel a starnit un val urias de emotie si solidaritate printre romani. Fundatia "Mereu Aproape", cu sprijinul unor oameni de afaceri, au cumparat o noua casa celor trei copii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro