FOTO Strandul termal din vestul tarii care a devenit cunoscut pentru baile de la miezul noptii

FOTO Strandul termal din vestul tarii care a devenit cunoscut pentru baile de la miezul noptii

Bazin acoperit pe timpul iernii Strandul a intrat in concesiunea unei firme private, care a construit o veritabila zona de agrement, cu trei bazine exterioare, un bazin acoperit, restaurant (cu o capacitate de 50 de locuri) si casute de vacanta. Beneficiile apei termale La iesire, apa are temperatura de 66 de grade Celsius, insa in bazine, apa isi pastreaza o temperatura medie de 36 de grade Celsius.

acum 60 luni (30 Jan 2018)

In 1977, la Sanmihaiu German, in timpul sondarii teritoriului in cautarea unor puturi de petrol, au fost descoperite ape termale. Regimul comunist de atunci a realizat un strand comunal, unde mergeau satenii cu gandul ca se pot vindeca de reumatism si alte afectiuni. Avand in vedere distanta scurta, este la 13 kilometri, a inceput sa fie frecventat si de timisoreni. Vara, strandul de la Sanmihaiu German este deschis pana la ora 2 noaptea, iarna pana la ora 1.

Bazin acoperit pe timpul iernii

Strandul a intrat in concesiunea unei firme private, care a construit o veritabila zona de agrement, cu trei bazine exterioare, un bazin acoperit, restaurant (cu o capacitate de 50 de locuri) si casute de vacanta. Cele 17 cabanute care au capacitate de doua si patru locuri se inchiriaza doar pe perioada de vara. Conform informatiilor de pe pagina de Facebook, temperatura apei este de 36 grade Celsius. Pentru o mai buna recuperare, exista si personal calificat la care se poate apela pentru servicii de masaj.

La strandul termal din Sanmihaiu German pretul biletului este 10 lei pentru adulti si 5 lei la copii.

Beneficiile apei termale La iesire, apa are temperatura de 66 de grade Celsius, insa in bazine, apa isi pastreaza o temperatura medie de 36 de grade Celsius. Aburii incarcati cu minerale au proprietati relaxante, iar apa este benefica afectiunilor de reumatism si traumatisme neurologice periferice. De asemenea, este pura din punct de vedere bacteriologic, este bogata in oligoelemente si siliciu, si are un continut scazut de saruri minerale.

Printre primele sate colonizate cu germani

Satul Sanmihaiu German (care apartine de comuna Sanmihaiu Roman) a fost unul dintre primele asezari din Banat colonizate dupa cucerirea Banatului de catre Imperiul Hapsburgic. Primele colonizari cu populatii germane au avut loc la 1717, al doilea val de colonisti la 1808. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro