FOTO Stilul unei prime doamne: Carmen Iohannis

FOTO Stilul unei prime doamne: Carmen Iohannis

> Carmen Iohannis, ca orice prima doamna, va fi mai putin vizibila la nivel declarativ sau al actiunilor, mai ales daca va alege sa nu se implice in activitati publice sau caritabile, cum cred ca se va intampla, insa, tocmai datorita acestui mod de expunere, imaginea sa va deveni esentiala in felul in care cuplul prezidential va fi perceput de public. Dintre predecesoarele lui Carmen Iohannis, doar Maria Basescu s-a apropiat de imaginea unei prime doamne, o prezenta discreta, un stil moderat, nu foarte intentional sau cu potential de a deveni model, insa departe de anostele si lipsitele de inspiratie Nina Iliescu sau Nadia Constantinescu, pe care, probabil nimeni nu le-ar recunoaste pe strada.

acum 64 luni (20 Nov 2014)

>

Carmen Iohannis, ca orice prima doamna, va fi mai putin vizibila la nivel declarativ sau al actiunilor, mai ales daca va alege sa nu se implice in activitati publice sau caritabile, cum cred ca se va intampla, insa, tocmai datorita acestui mod de expunere, imaginea sa va deveni esentiala in felul in care cuplul prezidential va fi perceput de public. Spun "cuplul" pentru ca imaginea unei prime doamne este strans asociata cu cea a presedintelui si se reflecta asupra mandatului acestuia, asupra perceptiei si atitudinii publicului fata de el.

In plus, la fel ca majoritatea sotiilor sefilor de stat, nici Carmen Iohannis nu a fost cunoscuta pana acum si foarte putine se vor sti si de aici inainte, asadar felul in care se poarta, zambeste sau isi alege vestimentatia, devine cu atat mai important. Romanii au nevoie de un model, de un educator, iar Carmen Iohannis, din pozitia sa de sustinere a institutiei prezidentiale, are calitatile necesare pentru a deveni un model de urmat: educata, conectata la prezent, moderata. Picioarele sunt cele care dau ultimele semne de imbatranire, iar doamna Iohannis poate continua cu aceste alegeri de lungime, cel putin in acest mandat al sotului domniei sale. Am incredere ca in aceasta noua postura va renunta la piesele care sugereaza prea multa degajare: jachete matlasate, mocasini, tricotaje, helanci, posete de umar si le va inlocui cu paltoane cu lungime in jurul genunchilor, tesaturi pretioase, pantofi cu toc, posete de mana. Mi se pare o alegere atat de fireasca pentru o prima doamna sa se inspire si sa arate asemanator cu Letizia, regina Spaniei, Mary a Danemarcei sau Katherine, ducesa de Cambridge.

Dintre predecesoarele lui Carmen Iohannis, doar Maria Basescu s-a apropiat de imaginea unei prime doamne, o prezenta discreta, un stil moderat, nu foarte intentional sau cu potential de a deveni model, insa departe de anostele si lipsitele de inspiratie Nina Iliescu sau Nadia Constantinescu, pe care, pro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro