FOTO Steaguri de doliu in loc de drapel pe cladiri din Targu Secuiesc, de 1 Decembrie. Reactia unui preot roman

Ca nu avem de-a face doar cu un regret fata de pierderea unui teritoriu care a apartinut unui imperiu, ci cu un gest de jignire si violenta fata de comunitatea in care ei traiesc.

acum 71 luni (2 Dec 2014)

>

Un sondaj IRES a demonstrat ca 91% din romani sunt mandri ca sunt romani. Din pacate, raman 7% care au raspuns NU (1% nu au raspuns si 1% nu stiu daca e bine sau nu sa fii roman). Da, este adevarat, sunt si unii conationali care urasc ceea ce sunt.

Ei neaga orice valoare nationala si, probabil, ori de cate ori au ocazia, aduc ofense romanismului si simbolurilor nationale.

Cum, de pilda, o fac unii extremisti din asa-numitul Tinut Secuiesc. Ori de cate ori au ocazia, ei isi exprima ura in diverse moduri: spanzura personalitati romanesti, mazgalesc ziduri, ataca comunitati romanesti, comit gesturi ofensatoare. De ce sa silesti pe cineva la dragoste cu forta? Traind in democratie si drepturile omului, fiecare este liber sa circule si sa se aseze acolo unde se simte ca apartinand locului. Nu are menirea de a-l intina. Cu atat mai mult de a ofensa pe conationali.

Iar daca refuza sa-si piarda cetatenia pentru ofensarea conationalilor si a simbolurilor lor, inseamna ca deja ne priveste cu ura. Ca nu avem de-a face doar cu un regret fata de pierderea unui teritoriu care a apartinut unui imperiu, ci cu un gest de jignire si violenta fata de comunitatea in care ei traiesc.

Astfel de oameni pot deveni periculosi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro