FOTO Soarta trista a oamenilor din blocul groazei, in prag de prabusire. Lasati de izbeliste, asistatii sociali au transformat cartierul intr-un loc al dezolarii

FOTO Soarta trista a oamenilor din blocul groazei, in prag de prabusire. Lasati de izbeliste, asistatii sociali au transformat cartierul intr-un loc al dezolarii

Blocul D1 de pe Strada Tineretului se numara printre cele mai vechi si degradate cladiri de locuinte din Lupeni. Le-a fost pusa la dispozitie o sala de sport din localitate, pentru a-si petrece noaptea de miercuri spre joi, iar cele care nu au vrut sa doarma "la comun" pe saltele din sala de sport, s-au mutat la rude. Joi, primarul Lupeniului a cerut demisia administratorului blocului de locuinte sociale din Lupeni, pe care l-a acuzat ca in afara de a incasa chiriile de la localnici, nu si-a indeplinit atributiile.

acum 78 luni (12 Oct 2017)

Blocul D1 de pe Strada Tineretului se numara printre cele mai vechi si degradate cladiri de locuinte din Lupeni.

Construit la inceputul anilor 1970, a fost locuit, pana miercuri, de peste 30 de familii sarace din municipiu, insa cu toate au evacuate in urma unei intamplari nefericite, petrecute miercuri dimineata. Tavanul locuintelor de la parter s-a surpat si s-a prabusit o data cu locatarul apartamentului de la primul etaj si cu patul in care acesta dormea.

"In locuinta de la parter nu era nicio persoana la momentul respectiv, dar barbatul care a cazut de la etaj s-a ranit si a fost transportat la spital. In cauza a fost deschis un dosar penal si au loc cercetari pentru vatamare corporala din culpa", a declarat Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara.

In urma incidentului, peste 60 de persoane din blocul de locuinte sociale, dintre care multi copii, au fost evacuate. Le-a fost pusa la dispozitie o sala de sport din localitate, pentru a-si petrece noaptea de miercuri spre joi, iar cele care nu au vrut sa doarma "la comun" pe saltele din sala de sport, s-au mutat la rude.

"Pentru a fi in siguranta, locuitorii blocului D1 de pe strada Tineretului din Lupeni au fost evacuati, conform deciziei luate in cadrul Comitetului Situatiilor de Urgenta. S-au plans ca nu au unde sa se mute si chiar chiria de 50 de lei pe care unii dintre asistatii sociali o plateau lunar pentru a locui in bloc era prea mare.

Alti locatari au sustinut ca din structura cladirii au fost furate componente din fier-beton, lucru neconfirmat de reprezentantii IPJ Hunedoara, care nu au primit plangeri pentru furt. Conducerea Primariei Lupeni cunostea starea de degradare in care se afla cladirea, primarul Resmerita sustinand ca imobilul urma sa fie reabilitat in cadrul unui proiect finantat cu fonduri de la Uniunea Europeana, destinat incl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro