FOTO Siria: un bebelus care si-a pierdut un ochi intr-un bombardament al fortelor lui Assad devine un simbol pe Internet

#SolidarityWithKarim (Solidaritate cu Karim) este un hashtag postat masiv pe Twitter si Facebook de cateva zile, dupa o campanie lansata de catre fotografi liber profesionisti sirieni in Ghouta de Est, ultimul fief rebel, in apropiere de Damasc. Asediata din 2013, Ghouta de Est face parte dintre cele patru zone "de dezescaladare" create anul acesta in anumite regiuni ale tarii in vederea instaurarii unui armistitiu, insa regimul si-a intensificat, de la jumatatea lui noiembrie, atacurile aeriene asupra acestei regiuni afectate de penurii grave de hrana si medicamente.

acum 31 luni (20 Dec 2017)

#SolidarityWithKarim (Solidaritate cu Karim) este un hashtag postat masiv pe Twitter si Facebook de cateva zile, dupa o campanie lansata de catre fotografi liber profesionisti sirieni in Ghouta de Est, ultimul fief rebel, in apropiere de Damasc.

In aceasta regiune a fost ranit grav, pe 29 octombrie, Karim - pe atunci in varsta de 40 de zile - la ochi, iar mama sa a fost ucisa, potrivit familiei si medicului care l-a ingrijit.

Campania a ajuns pana la Consiliul de Securitate al ONU, unde ambasadorul Marii Britanii Matthew Rycroft a postat pe Twitter o poza cu el asezat pe locul sau la masa rotunda, in care isi acopera ochiul drept cu mana.

"Trebuie ca bombardamentul si asediul Ghoutei de Est sa se termine", a adaugat el, referindu-se la campania de bombardamente a regimului.

Matthew Rycroft, intr-un gest de solidaritate cu Karim FOTO Twitter @MatthewRycroft1

In numeroase fotografii apar copii in strada, acoperindu-si un ochi cu o mana, dar si membri ai Apararii Civile in zona rebela - Castile Albe -, membri ai unor ONG-uri si chiar jurnalisti, intre care cei ai redactiei cotidianului german Bild.

FOTO Twitter @BILD

Ministri turci - a caror tara sustine opozitia fata de Bashar al-Assad - au postat de asemenea mesaje pe Twitter cu bebelusul ranit.

"Chiar daca lumea tace, chiar daca el ignora strigatele care se aud in Siria, noi vom fi vocea, ochii si urechile #BabyKerim", a scris intr-un mesaj postat pe Twitter Numan Kurtulmus, ministrul turc al Culturii si Turismului. El a difuzat pe retele de socializare, la jumatatea lui decembrie, o fotografie pe care a facut-o sugarului, dupa care s-a fotografiat acoperindu-si un ochi cu mana.

Karim, bebelusul care si-a pierdut un ochi, si cei care il sustin FOTO Twitter @SyriaCharity

"Am vizitat copilul (...), iar ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro