FOTO. Sibiu Rally Challenge, competitia vehiculelor istorice

Din 2014 vorbim despre Sibiu Rally Challenge, un eveniment care a migrat de la a fi o etapa in campionatul national de raliuri spre un eveniment automobilistic de regularitate dedicat modelelor clasice. Felicitari echipei organizatorice, care deja de anul trecut a vazut schimbarile importante din acest domeniu si a avut ideea si initiativa de a organiza acest eveniment care cred ca in urmatorii ani va deveni unul de referinta atat la nivel national, cat si international", a precizat si George Ladopoulos, presedintele Comisiei Sportive a Retromobil Club Romania. Noi ne-am indragostit de acest concept, un raliu care iti ofera si sansa de a descoperi locuri noi, de a cunoaste oameni si traditii noi...

acum 46 luni (30 Aug 2016)

Timp de trei zile, orasul a devenit si capitala vehiculelor istorice. Din 2014 vorbim despre Sibiu Rally Challenge, un eveniment care a migrat de la a fi o etapa in campionatul national de raliuri spre un eveniment automobilistic de regularitate dedicat modelelor clasice. Sibiu Rally Challenge are in spate de mai bine de cinci ani aceeasi echipa de oameni entuziasti care vor sa faca lucrurile putin altfel decat se intampla in mod obisnuit pe la noi.

O definitie rece si impartiala a ceea ce a fost in weekendul 18-20 august la Sibiu ar suna cam asa: Sibiu Rally Challenge este un festival dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor, care se desfasoara sub egida Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club Romania (RCR) si Automobil Clubul Roman (ACR). "Este un amestec interesant de masini de epoca, masini de curse si masini incluse in categoria Young Timer. Am pornit-o pe un drum nou si as vrea sa multumesc celor de la Retromobil Club Romania ca au avut incredere in noi si ca am reusit sa inscriem acest eveniment in calendarul international al Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice (FIVA)", a declarat Sorin Itu, organizatorul evenimentului. "Sibiu Rally Challenge este incadrat in planul general de dezvoltare al motorsportului istoric din Romania elaborat de Comisia Sportiva RCR. Felicitari echipei organizatorice, care deja de anul trecut a vazut schimbarile importante din acest domeniu si a avut ideea si initiativa de a organiza acest eveniment care cred ca in urmatorii ani va deveni unul de referinta atat la nivel national, cat si international", a precizat si George Ladopoulos, presedintele Comisiei Sportive a Retromobil Club Romania.

"Romania libera" a fost la Sibiu Rally Challenge, si nu din postura de spectator, ci de concurent. O premiera si pentru noi, desi motorsport am degustat din plin de pe margine.

Ce inseamna un raliu de regularitate, pentru ca ar fi bine sa lamurim si acest detaliu, s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro